Δελτία Τύπου

Διοργάνωση Συναντήσεων ενημέρωσης Πολιτικής Προστασίας

 Ο Δήμαρχος Σταμάτιος Κάρμαντζης , ο Αντιδήμαρχος ΠΠ Παναγιώτης Μανδάλας και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας του Δήμου Χίου ενεργώντας  με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητας προς τους συμπολίτες μας, διοργανώνουμε σειρά εκπαιδευτικών  δράσεων με κεντρικό θέμα : Πολιτική Προστασία, διαχείριση κρίσεων και μέτρα αυτοπροστασίας από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν σειρά ομιλιών, πρακτικών κ.τ.λ.  από καταξιωμένα στελέχη της πολιτικής προστασίας και απευθύνονται στους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου Χίου, τις εθελοντικές ομάδες, το ¨Σκυλίτσειο¨ Γενικό νοσοκομείο Χίου ,την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια   εκπαίδευση του Δήμου Χίου καθώς και σε όποιον πολίτη επιθυμεί.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Αίθουσα Φιλόπτωχου Θυμιανών

4:00 μ.μ. – 09:00 μ.μ.

«Πολιτική Προστασία, Διαχείριση Κρίσεων και εθελοντισμός»

Ομιλητής: Κων/νος Κοκολάκης

 

Η  θεματολογία της εκδήλωσης απευθύνεται σε Εθελοντές, υπηρεσιακούς παράγοντες ( υπάλληλοι Δήμου , πυροσβεστικής υπηρεσίας, ΕΛ.ΑΣ. κλπ)

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Αίθουσα Φιλόπτωχου Θυμιανών

10:00 π.μ. – 11:00 π.μ

Μέτρα Πυρασφάλειας σε κλειστούς χώρους

Ομιλητής: Εκπρόσωπος Π.Υ. Χίου

11:30 π.μ. – 3:00 μ.μ

Μέτρα αυτοπροστασίας από φυσικές τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές

Ομιλητής: Κων/νος Κοκολάκης

 

Η  θεματολογία της εκδήλωσης απευθύνεται  κυρίως σε Εθελοντές αλλά  και στο ευρύ κοινό.

Δευτέρα  18 Οκτωβρίου 2021

Αίθουσα Φιλόπτωχου Θυμιανών

8:00 π.μ. – 3:00 μ.μ

«Π.Π. στην τοπική Αυτοδιοίκηση -Διαχείριση κρίσεων και Οργανωμένη απομάκρυνση Πολιτών»

Ομιλητής: Κων/νος Κοκολάκης

 

Η  θεματολογία της εκδήλωσης απευθύνεται σε  υπάλληλους του Δήμου και της Π.Ε. Χίου

Τρίτη  19 Οκτωβρίου 2021

Αίθουσα Φιλόπτωχου Θυμιανών

8:00 π.μ. – 9:00 μ.μ

Μέτρα Πυρασφάλειας σε κλειστούς χώρους

Ομιλητής: Εκπρόσωπος Π.Υ. Χίου

9:30 π.μ. – 3:00 μ.μ

Μέτρα αυτοπροστασίας από σεισμό, πυρκαγιά και εκκενώσεις εκπαιδευτικών μονάδων

Ομιλητής: Κων/νος Κοκολάκης

 

Η εκδήλωση απευθύνεται στα στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Χίου.

Τετάρτη 20  Οκτωβρίου 2021

Αίθουσα Φιλόπτωχου Θυμιανών

8:00 π.μ. – 10:00 π.μ  

Κλιματική αλλαγή και Δασικές Πυρκαγιές

Ομιλητής: Ηλίας Τζιρίτης

10:30 π.μ. – 3:00 μ.μ

Μέτρα αυτοπροστασίας από φυσικές τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές και εκκένωση κτιρίων

Ομιλητής: Κων/νος Κοκολάκης

 

Η  θεματολογία της εκδήλωσης απευθύνεται σε  υπηρεσιακούς παράγοντες ( υπάλληλοι Δήμου , πυροσβεστικής υπηρεσίας, ΕΛ.ΑΣ. κλπ) και στο ευρύ κοινό

Πέμπτη  21 Οκτωβρίου 2021

Αίθουσα Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου

8:00 π.μ. – 9:00 π.μ.

Μέτρα Πυρασφάλειας σε κλειστούς χώρους

Ομιλητής: Εκπρόσωπος Π.Υ. Χίου

9:30 π.μ. – 2:30 μ.μ

Μέτρα αυτοπροστασίας από σεισμό και πυρκαγιά και εκκενώσεις νοσοκομειακών μονάδων

Ομιλητής: Κων/νος Κοκολάκης

Παρασκευή  22 Οκτωβρίου 2021

Αίθουσα Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου

8:00 π.μ. – 9:00 π.μ.

Μέτρα Πυρασφάλειας σε κλειστούς χώρους

Ομιλητής: Εκπρόσωπος Π.Υ. Χίου

9:30 π.μ. – 2:30 μ.μ

Μέτρα αυτοπροστασίας από σεισμό και πυρκαγιά και εκκενώσεις νοσοκομειακών μονάδων

Ομιλητής: Κων/νος Κοκολάκης

 

Η  θεματολογία απευθύνεται στα στελέχη του "Σκυλίτσειου" Γενικού Νοσοκομείου  Χίου και του Κέντρου Υγείας «Πυργίου».

        

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις ενημέρωσης για το νέο πιλοτικό έργο πρόληψης δασικών πυρκαγιών που ξεκινά στη Χίο με τίτλο «Πιλοτική εφαρμογή προδιαγεγραμμένου πυρός για τη διαχείριση της καύσιμης ύλης και τη μείωση της έντασης των δασικών πυρκαγιών».

Διοργανωτές:  Το WWF Ελλάς, το Ινστιτούτο Δασικών Μεσογειακών Οικοσυστημάτων-ΕΛΓΟ Δήμητρα, η Διεύθυνση Δασών Χίου και η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου «Όμικρον»

Αίθουσα «Ανδρέας Αξιωτάκης» του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου «Ο ΦΑΡΟΣ»

Η εν λόγω δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου.

 

 

Λόγω των υγειονομικών περιορισμών κορονοϊo SARS COV-2 η είσοδος στις εκδηλώσεις θα επιτραπεί με χρήση μάσκας και μόνο με την επίδειξη:

  1. πιστοποιητικού εμβολιασμού που έχει ολοκληρωθεί προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών ή
  2. πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά από αυτόν ή
  3. διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού SARS COV-2 (rapid test) τις τελευταίες 48 ώρες.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ 2021-2022

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ

 

Ενημερώνουμε τους δημότες που προβαίνουν σε διακοπή ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, ότι πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τον Δ. Χίου για τη διακοπή, καθώς και για τη χρήση του ακινήτου (αρθ. 222 Ν. 4555/2018) ώστε να αποφεύγουν άσκοπες χρεώσεις.

        Προκειμένου να μην χρεώνονται από το Δήμο Χίου (αρθ. 222 Ν. 4555/2018) πρέπει να προσκομίσουν στο Τμήμα Πρωτοκόλλου ή να κάνουν ηλεκτρονική αποστολή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το έγγραφο της διακοπής ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ) και την Υπεύθυνη Δήλωση ότι το ακίνητο δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

          Για πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορούν να αποστέλλουν e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. υπόψιν κας Ειρ. Μορτάκη.

 

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ - Δελτίο Τύπου - Έκτακτη ρύθμιση οφειλών του Ν. 4807/2021 για πληγέντες του COVID-19

Από τον Δήμο Χίου ανακοινώνεται ότι τίθεται σε εφαρμογή η έκτακτη ρύθμιση οφειλών με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από πρόστιμα, σε έως και 100 δόσεις του Ν.4764/2020, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.4807/2021, η οποία αφορά πληγέντες του COVID-19.

Οι αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση μπορούν να υποβληθούν έως και την 31/10/2021. 
Με την υπ’ αριθ. 18440/2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 96/Β/2021) ορίζεται ότι δικαιούχοι υπαγωγής στην ρύθμιση οφειλών του Ν. 4764/2020 είναι οι :
Α) Οι επιχειρήσεις – νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) του πίνακα που προσαρτάται ως Παράρτημα και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παραπάνω ΚΥΑ.
Β) Τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν μια, τουλάχιστον, από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1) είναι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν ή τελούν σε αναστολή στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID – 19.
2) είναι άνεργοι,
3) ενισχύθηκαν από μέτρα του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξή τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID– 19.
4) είναι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν με εντολή δημόσιας αρχής στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID – 19.

Αναλυτικά, ο νέος νόμος προβλέπει ότι:
Οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, μπορούν, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:
α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%)
β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80 %).
γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%).
δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%).
ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).
Επισημαίνεται πως στο ίδιο πλαίσιο ο νόμος προβλέπει ότι μπορούν να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:
α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή
β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών
γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί γι’ αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιονδήποτε βαθμό εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα. Αν με το ένδικο βοήθημα είχε υποβληθεί και αίτημα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς, η ανωτέρω παραίτηση καταλαμβάνει και το αίτημα αυτό. Βεβαίωση της γραμματείας του δικαστηρίου, όπου εκκρεμούσε η υπόθεση, ότι έχει υποβληθεί παραίτηση, επισυνάπτεται στην αίτηση υπαγωγής στην ρύθμιση.
ΌΡΟΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ
Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε τμηματικά. Εάν εξοφλείται τμηματικά, η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς ειδοποίηση του οφειλέτη. Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι (20) ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και των πενήντα (50) ευρώ για τις επιχειρήσεις κάθε είδους. Η καθυστέρηση καταβολής της δόσης συνεπάγεται επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση δύο τοις εκατό (2%) επί του ποσού της δόσης, από την επόμενη μέρα που όφειλε αυτή να καταβληθεί. Στην περίπτωση δε που ο οφειλέτης, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, απαλλάσσεται πλήρως από το εναπομείναν ποσό των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων. Η καταβολή των δόσεων πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά (μέσω ebanking) προς τον Δήμο, είτε με τη χρήση κάρτα στα POS του Ταμείου Δήμου Χίου.

Με βάση τα παραπάνω, οι δικαιούχοι που επιθυμούν την υπαγωγή τους στη ρύθμιση οφειλών του Ν. 4807/2021, καλούνται να υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΗ στο Δήμο Χίου ηλεκτρονικά ή με αυτοπρόσωπη παρουσία στο γραφείο Πρωτοκόλλου Δήμου Χίου στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Α) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Βεβαίωση της ΑΑΔΕ για τους ΚΑΔ

Β) ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΣΤΩ 1 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1.Βεβαιωση από το ΕΡΓΑΝΗ για αναστολή σύμβασης από 15/02/2020 και μετά.
2.Καρτα ανεργίας σε ισχύ.
3.Βεβαιωση ενίσχυσης-στήριξης από Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων εντός του χρονικού διαστήματος 15/2/2020 και μετά.
4.Βεβαίωση της ΑΑΔΕ ότι είναι ιδιόκτητες εκμισθωμένων ακίνητων των οποίων τα μισθώματα υπέστησαν μείωση κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής το χρον. διάστημα από 15/02/2020 και μετά.

Ο ιδιαίτερα ευνοϊκός αυτός Νόμος δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ρυθμίσουν οφειλές κάθε είδους προς το Δήμο Χίου και μάλιστα σε μεγάλο βάθος χρόνου. Το πιο σημαντικό είναι ότι με τη ρύθμιση των οφειλών οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν σημαντική μείωση των τόκων και των προσαυξήσεων, ακόμη και πλήρη απαλλαγή, εφόσον επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή.
Καλούμε τους πολίτες να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές αυτές διατάξεις, ώστε να απαλλαγούν από τις οφειλές και να μην αντιμετωπίσουν εξαιτίας αυτών, άλλου είδους προβλήματα στο μέλλον.
Από το Ταμείο Δήμου Χίου

 

N. 4764/2020

N. 4807/2021

 

 

Γ.Γ.Π.Π. - Οδηγίες προστασίας

Διασταύρωση δρόμου με χείμαρρο

Ασφαλής θέρμανση - Προετοιμάσου

Ασφαλής θέρμανση - Προετοιμάσου

Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας!

Οδηγίες προστασίας από σεισμό.

112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης.

112 ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ όπως αυτοί που αγαπάς! - Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ

Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Η Χίος τιμά το ’21: Από το ηρωικό παρελθόν στο ελπιδοφόρο μέλλον

Προειδοποιήσεις καιρού

Δημόσια Διαβούλευση - Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Χίου, από Δασκαλόπετρα έως Κοντάρι

Your Europe

Πινακοθήκη Δήμου Χίου

 

Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Νομικό Πρόσωπο

 

Καταθέτουμε ζητήματα που αφορούν τον Κάμπο της Χίου

dimosia diavoulefsi kampos

 

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Comodo SSL