Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 06:33

B. Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Χίου - Ρέμα Σκύλλας

Β1. Ανάλυση

Η αντιπλημμυρική προστασία της οικιστικής περιοχής του Βαρβασίου έχει υλοποιηθεί με την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής ρέματος Σκύλλας», που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Οι επεμβάσεις βασίστηκαν στην προμελέτη που εκπονήθηκε από την ΟΤΜΕ το 2000 για την ευρύτερη περιοχή της πόλης της Χίου με τίτλο «Προμελέτη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας Χίου», που προχώρησε στη συνέχεια σε στάδιο οριστικής μελέτης που εκπονήθηκε από την ίδια εταιρεία το 2005 με τίτλο «Οριστική μελέτη κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή ρέματος Σκύλλα».

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στις οδούς Βερίτη, Ιωάννου Χανδρή, Αερ. Ροδοκανάκη, Κύπρου, Αερ. Περίκου, Ηρακλείτου, Παν. Ευρετής, Ιππάρχου του Χίου, Ξενάκη,  Γ. Παπανδρέου, 28ης Οκτωβρίου και κατασκευάστηκε το ένα εκ των δύο ανασχετικών φραγμάτων που προβλέπονται από την οριστική μελέτη του έργου. Το δεύτερο ανασχετικό φράγμα, αυτό στην κορυφή του δικτύου ΣΚΑ12 (στην περιοχή της ταβέρνα «Γιώργου» στην Ευρετή), δεν κατασκευάστηκε, καθώς προέκυψε ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη θέση κατασκευής του φράγματος και υλοποιήθηκε μόνο η διάταξη ανάσχεσης φερτών.

Β2. Προτάσεις

Για τη ολοκλήρωση της λειτουργικότητας του αντιπλημμυρικού έργου εκτιμούμε ότι απαιτείται η κατασκευή του εν λόγω ανασχετικού φράγματος, καθώς η λειτουργία του θα εξομαλύνει τις πλημμυρικές αιχμές που εισέρχονται στο δίκτυο και θα αποτρέψει τη μεταφορά φερτών που καταλήγουν (σε έντονες καταιγίδες, όπως αυτή της 26/01/2015) στην οδό Βερίτη, δια της οδού Κύπρου.

Η δαπάνη για την απαλλοτρίωση της εν λόγω έκτασης έχει προσδιοριστεί σε 60.000 € περίπου, από πιστοποιημένο εκτιμητή στον οποίο ανατέθηκε πρόσφατα η εν λόγω εκτίμηση.

Προτείνουμε ο Δήμος Χίου να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την απαλλοτρίωση της απαιτούμενης έκτασης και στη συνέχεια στην υλοποίηση του έργου κατασκευής του ανασχετικού φράγματος στην κορυφή του δικτύου ΣΚΑ12.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Έναρξη Διαβούλευσης: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015
  • Λήξη Διαβούλευσης: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015
  • Κατάσταση: Ολοκληρώθηκε

Γ.Γ.Π.Π. - Οδηγίες προστασίας

Διασταύρωση δρόμου με χείμαρρο

Ασφαλής θέρμανση - Προετοιμάσου

Ασφαλής θέρμανση - Προετοιμάσου

Οδηγίες προστασίας από σεισμό.

112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης.

112 ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ όπως αυτοί που αγαπάς! - Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ

Η Χίος τιμά το ’21: Από το ηρωικό παρελθόν στο ελπιδοφόρο μέλλον

Προειδοποιήσεις καιρού

Δημόσια Διαβούλευση - Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Χίου, από Δασκαλόπετρα έως Κοντάρι

ΕΣΠΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Your Europe

Πινακοθήκη Δήμου Χίου

 

Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Νομικό Πρόσωπο

 

Καταθέτουμε ζητήματα που αφορούν τον Κάμπο της Χίου

dimosia diavoulefsi kampos

 

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Προκηρύξεις

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Comodo SSL