Ενημέρωση ­ χαιρετισμός

του Αντιδημάρχου Χίου Παντελή Στεφάνου

 Αγαπητοί φίλοι και φίλες,          

 Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι έτυχε σε μένα η προσπάθεια για το στήσιμο, την οργάνωση και την επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Χίου, μετά από 4 και πλέον χρόνια. Στην πραγματικά επίπονη αυτή προσπάθεια, είχα μαζί μου άξιους συνεργάτες, δημοτικούς υπαλλήλους και εθελοντές που εργάσθηκαν με ζήλο και αγάπη, για να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.


          Έτσι στην Πινακοθήκη μας, εκτός από τη συλλογή Διοματάρη  μπορείτε να απολαύσετε τα έργα του Νίκου Γιαλούρη σε μόνιμη έκθεση, αφού μεταφέρθηκαν από το Μουσείο, καθώς και τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από τη Χίο, την Ελλάδα και τον κόσμο, τα οποία για πολλά χρόνια δενεκτείθονταν στο φιλότεχνο κοινό.

Η αίθουσα με τη συλλογή Μιταράκη θα ανοίξει σε λίγους μήνες, αφού επισκευαστεί η οροφή της και θα συμπληρώσει τη συλλογή μας.

          Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής, πέραν της ολοκλήρωσης των έργων στο κτίριο, είναι και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ο φωτισμός του και η διακόσμηση με γλυπτά από το Συμπόσιο Γλυπτικής και Χαρακτικής των Μεστών με θέμα τον Όμηρο, ώστε να δημιουργηθεί άλλο ένα τρίγωνο πολιτισμού και τέχνης με άξονα το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, αντίστοιχο με το ιστορικό τρίγωνο της Βιβλιοθήκης «Κοραής».

Η Πινακοθήκη για πρώτη φορά θα λειτουργήσει με ωράρια, εκτός των καθημερινών πρωινών, απογευματινά και Σαββατοκύριακα και θα διαθέτει και κατάστημα, όπου θα μπορεί κανείς να αγοράσει έργα τέχνης σε συνεργασία με το Εργαστήρι Χαρακτικής των Μεστών.

 Παράλληλα ο στόχος παραμένει πάντα υψηλός: Η Δημοτική Πινακοθήκη να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο τέχνης και πολιτισμού, που θα έχει διάρκεια και συνέχεια, ανάλογη της πολιτιστικής  ταυτότητας και της  ιστορίας του τόπου μας και που αξίζει να αγκαλιάσουν όλοι οι συμπολίτες μας!


Γ.Γ.Π.Π. - Οδηγίες προστασίας

Διασταύρωση δρόμου με χείμαρρο

Ασφαλής θέρμανση - Προετοιμάσου

Ασφαλής θέρμανση - Προετοιμάσου

Οδηγίες προστασίας από σεισμό.

112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης.

112 ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ όπως αυτοί που αγαπάς! - Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ

Προειδοποιήσεις καιρού

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Δημόσια Διαβούλευση - Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Χίου, από Δασκαλόπετρα έως Κοντάρι

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτ. 2020 - Χίος

ΕΣΠΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Your Europe

Πινακοθήκη Δήμου Χίου

 

Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Νομικό Πρόσωπο

 

Καταθέτουμε ζητήματα που αφορούν τον Κάμπο της Χίου

dimosia diavoulefsi kampos

 

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Προκηρύξεις

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Comodo SSL