Αγαπητές Φίλες & Αγαπητοί φίλοι,

 Ο Δήμος Χίου στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει την Ιστορία και τον Πολιτισμό, ανοίγει τις πύλες της Δημοτικής Πινακοθήκης Χίου, αυτού του σημαντικού πολιτιστικού «πνεύμονα», καταδεικνύοντας ότι η Χίος αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και πόλο ανάπτυξης. Πρόκειται για μια προοπτική που θα την ενισχύσουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο.


Είναι σαφές σε όλους μας ότι το ισχυρό μας όπλο είναι η Ιστορία και ο Πολιτισμός μας. Σε αυτό το πνεύμα ο Δήμος Χίου, θα εργαστεί με τα πενιχρά μέσα που έχει στη διάθεσή του, για να αξιοποιήσει τον πολιτισμό του.

Μετά από πολύμηνη και επίπονη προσπάθεια η Πινακοθήκη ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε, για να λειτουργήσει και να φιλοξενήσει τα έργα Χίων καλλιτεχνών.

Πρωταρχικός σκοπός της ανακαίνισης της, ήταν τα έργα του Ν. Γιαλούρη, του Γ. Μυταράκη, τα έργα που δώρισε η οικογένεια Νικ. Γ. Διοματάρη, οι Συλλογές της Κ. Μελέκου και του Θεμ. Χρυσανθόπουλου, αλλά και τα έργα που έχουν προσφερθεί από σύγχρονους καλλιτέχνες να βρουν χώρο φιλοξενίας άξιο και κατάλληλο γι’ αυτά.

Με σεβασμό προς το δημιουργό του κτηρίου αλλά κυρίως με σεβασμό προς το χώρο, ο Δήμος Χίου ανοίγει τις πόρτες της Δημοτικής Πινακοθήκης και σας καλεί να περιηγηθείτε σε ένα «ταξίδι» στο χρόνο μέσα από τα έργα αξιόλογων καλλιτεχνών.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, αποτελεί ένα στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς, που ομορφαίνει την πόλη μας, καθρεπτίζει το παρελθόν, αναδεικνύει το παρόν και υπόσχετε πολλά για το μέλλον. Γι’ αυτό το λόγο, σας καλώ να αγκαλιάσετε και να υποστηρίξετε αυτή τη σπουδαία μας κληρονομιά.

 

 

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

και εκτίμηση

 

 

 

Πολύδωρος Λαμπρινούδης

 

Δήμαρχος Χίου

Γ.Γ.Π.Π. - Οδηγίες προστασίας

Διασταύρωση δρόμου με χείμαρρο

Ασφαλής θέρμανση - Προετοιμάσου

Ασφαλής θέρμανση - Προετοιμάσου

Οδηγίες προστασίας από σεισμό.

112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης.

112 ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ όπως αυτοί που αγαπάς! - Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ

Προειδοποιήσεις καιρού

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Δημόσια Διαβούλευση - Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Χίου, από Δασκαλόπετρα έως Κοντάρι

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτ. 2020 - Χίος

ΕΣΠΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Your Europe

Πινακοθήκη Δήμου Χίου

 

Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Νομικό Πρόσωπο

 

Καταθέτουμε ζητήματα που αφορούν τον Κάμπο της Χίου

dimosia diavoulefsi kampos

 

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Προκηρύξεις

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Comodo SSL