Δελτία Τύπου

18/5/2011 Δελτίο τύπου

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, της 12ης Μαΐου 2011, αποφασίσθηκαν από το σώμα:

1)Η έγκριση τευχών δημοπράτησης και η υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης όμβριων στην οικιστική περιοχή ρέματος Σκύλλας», που αναπτύσσεται νότια του συνοικισμού Βαρβασίου Χίου.
Το έργο έχει όλες τις προϋποθέσεις, για να ενταχθεί στο ανωτέρω επιχειρησιακό πρόγραμμα.

2]Επίσης αποφασίσθηκαν οι εκμισθώσεις παραλιών, κατόπιν δημοπρασίας:
α)στην περιοχή Βύρι της τοπικής κοινότητας Βουνού, β)στην περιοχή Παντελάκη της δημοτικής κοινότητας Βροντάδου, γ) στην περιοχή Αγίου Αιμιλιανού, Αγ. Φωτιάς και Καρφά, δ} καθώς και η τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή Γούβι της δημοτικής κοινότητας Βροντάδου.

Περισσότερα...

18/5/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποιήθηκε στο Δήμο Χίου η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αρ. πρωτ. 21920/ 10 Μαΐου 2011, με την οποία εξασφαλίσθηκε πίστωση, συνολικού ποσού των 1.041.723,30€, για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2011. 
Τις επόμενες ημέρες το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Χίου, θα δώσει εντολή στο ταχυδρομείο για να ξεκινήσει η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

4/5/2011 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας
και Κλιματικής Αλλαγής ,
Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού,
κ.Νίκου Σηφουνάκη

Κύριε Υπουργέ,
πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα «Συνήγορος του Βορείου Αιγαίου» στο φύλλο της 29/4/2011 μια λίστα έργων προς δημοπράτηση που αφορούν το νησί της Λέσβου και ασφαλώς κανένας κάτοικος των νησιών του Βόρειου Αιγαίου δεν θέλει να μην γίνουν αυτά τα έργα.
Στην λίστα που δημοσιεύεται, με τα έργα που είναι προς δημοπράτηση, αναφέρετε και το έργο με τίτλο «Οδικός άξονας Καλλονής-Σιγρίου» προϋπολογισμού 50.000.000€, ως ώριμο έργο προς δημοπράτηση.
Σας ερωτούμε κύριε Υπουργέ μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε και για την πορεία δημοπράτησης του έργου του νέου λιμανιού της Χίου;
Αναρωτιόμαστε από τη στιγμή που το Υπουργείο διαθέτει 50.000.000€ για έναν οδικό άξονα στη Λέσβο γιατί καθυστερεί η εξασφάλιση ανάλογης πίστωσης για ένα λιμάνι που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Χίος; Γιατί για μία ακόμη φορά υπάρχει αυτή η άδικη αντιμετώπιση;
Περιμένουμε τις δικές σας απαντήσεις.

Με εκτίμηση

Πολύδωρος Λαμπρινούδης
Δήμαρχος Χίου

5/5/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη με αρ. πρωτ. 2269/19.04.2011 σας ενημερώνουμε ότι αποφασίστηκε η έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του Δημόσιου Διεθνούς Ανοιχτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρισης βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου Νενήτων, πρώην Δήμου Ιωνίας Νήσου Χίου και έρευνας του ομώνυμου πιθανού γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας, το οποίο κατοχυρώθηκε στην εταιρεία «Αιγαιοηλεκτρική Ροδοκλίνων ΑΕ».
Μέτοχος της εταιρείας «Αιγαιοηλεκτρική Ροδοκλίνων ΑΕ» είναι η Δημοτική Εταιρεία Δήμου Χίου «Προμηθευτική Α.Ε» με ποσοστό 49%.

10/5/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του πρωτοκόλλου συνεργασίας ενεργειών μεταξύ Αστυνομικής Διεύθυνσης και Δημοτικής Αστυνομίας Χίου μικτά κλιμάκια πραγματοποιούν ελέγχους για την αντιμετώπιση του πλανόδιου εμπορίου και των καταλήψεων των κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο της πόλης.

10/5/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου 2011, ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Αιγαίου, κ. Διαμαντής Κανελόπουλος, συνοδευόμενος από το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Χίου, κ. Ιάκωβο Αρχοντάκη και τον Αρχ/στης κ. Γεώργιο Ζώα.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε τα καλύτερα στο νέο Διοικητή για την ανάληψη των καθηκόντων του. Επίσης, συζήτησε μαζί τους για τη καλή συνεργασία του Δήμου Χίου με τις υπηρεσίες των οποίων προΐστανται προς όφελος των πολιτών της Χίου.
 

10/5/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το πρωτοσέλιδο άρθρο, της 10ης Μαΐου 2011, με τίτλο : « ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ και πλάκα… » σας ενημερώνουμε ότι οι χώροι στάθμευσης ΕΥΟΔΟΣ ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, η οποία είναι και η αρμόδια για την αποκαθήλωση της ηλεκτρονικής πινακίδας. Να σημειώσουμε ότι η λειτουργία της είχε διακοπεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου .
Όσον αφορά το νομικό πρόσωπο « ΕΥΟΔΟΣ »έχει καταργηθεί. Η φροντίδα όμως, του Εθνικού Δικτύου της Χίου για τις πινακίδες, το φωτισμό, τις νησίδες , την καθαριότητα και συνολικά τη συντήρηση είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου μέχρι τις 31/12/2012.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

10/5/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 αρχίζουν οι εργασίες του 38ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, το οποίο διοργανώνεται από τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Σ.Ν.Ε) και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011.
Η εναρκτήρια τελετή – Δεξίωση υποδοχής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 στις 19.00 μ.μ στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου και θα ακολουθήσει στη κεντρική πλατεία Χίου παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών, σε συνεργασία Δήμου Χίου με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Χίου.
Η Ε.Σ.Ν.Ε και η εταιρεία οργανωτικής υποστήριξης του συνεδρίου ZITA CONGRESS S.A επέλεξαν να τελέσουν τις εκδηλώσεις στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ως ένδειξη συμπαράστασης και ενίσχυσης των ακριτικών ζωνών της χώρας.
Το 38ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο αποβλέπει στην ανάδειξη νέων επιστημονικών γνώσεων, πρωτοβουλιών και εμπειριών εφαρμογής στη Νοσηλευτική, με κοινό γνώμονα την αντιμετώπιση των αναγκών τόσο του ασθενούς όσο και του υγιούς ατόμου

31/3/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση υπέβαλε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» η ΔΕΥΑΧ για χρηματοδότηση του προγράμματος « ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΕΥΑΧ» προϋπολογισμού 6.005.089 ευρώ.
Η ένταξη του έργου αυτού αποτελεί αναβάθμιση του σταθμού της ΔΕΥΑΧ αφού προβλέπεται κατασκευή και λειτουργία τρίτης γραμμής επεξεργασίας λυμάτων με δυνατότητα τριτοβάθμιας επεξεργασίας .

Η μονάδα αυτή θα καλύπτει τις δύο γραμμές που βρίσκονται σε λειτουργία.
Το νερό που θα παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και για άρδευση.
Ο βιολογικός καθαρισμός με τη γραμμή αυτή, αναβαθμίζεται στο σύνολό του και βελτιώνεται η λειτουργικότητά του σε όλα τα επίπεδα, με δεδομένο ότι αυξάνεται το ισοδύναμο των κατοίκων κατά 22.000 άτομα.

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου

Καθαρισμός στύλων ΔΕΗ

Ο Δήμος Χίου πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε τον καθαρισμό των στύλων της ΔΕΗ από τα διάφορα τοιχοκολλήματα και συγκεκριμένα στις περιοχές Ευαγγελίστρια, Λέτσαινα (από Βαξάλη μέχρι Τάγμα Δεσπότη), Κάστρο, από Κοφινά έως ΣΙΦΙ, από Φραγκομαχαλά έως Παν.Βοήθεια, Αγία Άννα Καπέλα, Κουντουριώτη, Βενιζέλου, ενώ προβλέπεται το συνεργείο να συνεχίσει τον καθαρισμό σε όλο το νησί.

Σας αποστέλλουμε φωτογραφίες από τον καθαρισμό.

 Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Χίου

Γ.Γ.Π.Π. - Οδηγίες προστασίας

Διασταύρωση δρόμου με χείμαρρο

Ασφαλής θέρμανση - Προετοιμάσου

Ασφαλής θέρμανση - Προετοιμάσου

Οδηγίες προστασίας από σεισμό.

112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης.

112 ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ όπως αυτοί που αγαπάς! - Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ

Προειδοποιήσεις καιρού

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Δημόσια Διαβούλευση - Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Χίου, από Δασκαλόπετρα έως Κοντάρι

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτ. 2020 - Χίος

ΕΣΠΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Your Europe

Πινακοθήκη Δήμου Χίου

 

Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Νομικό Πρόσωπο

 

Καταθέτουμε ζητήματα που αφορούν τον Κάμπο της Χίου

dimosia diavoulefsi kampos

 

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Comodo SSL