Θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της 17ης Δεκεμβρίου 2013

Χίος 18/12/2013

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2013, ήταν οι εγκρίσεις των προϋπολογισμών για το 2014:

α)για το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, για το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου, β) για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Χίου, γ) για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου και δ) για τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Χίου. Εγκρίθηκε επίσης ο προϋπολογισμός του 2014 και ο απολογισμός ετών 2011-2012 για τη Μονομετοχική Αναπτυξιακή Ακινήτων ΟΤΑ ΑΕ.

Επίσης στη συνεδρίαση εγκρίθηκε το «Σχέδιο ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων», βάσει των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση καταστροφικών φαινομένων από σεισμούς.

Εκτός ημερήσιας διάταξης αποφασίσθηκε η έγκριση τευχών δημοπράτησης και υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για τα παρακάτω σημαντικά έργα για την ευρύτερη περιοχή του Φρουρίου:

• Επισκευή δημοτικού κτιρίου εντός του παραδοσιακού οικισμού Φρουρίου και μετατροπή του σε δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας.

• Ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου μεταξύ των τριών δημοτικών ακινήτων με την κατασκευή παιδικής χαράς

• Ανάπλαση εισόδων οδού Θεοτοκά, όπισθεν REX, πύλης Mazziore και δυτικής πύλης Φρουρίου.

• Ανάπλαση χώρου γύρω από τον Άγιο Νικόλαο στον οικισμό Φρουρίου.

Τέλος, εκτός ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού για το 2014.

Από το γραφείο τύπου