18/5/2011 Δελτίο τύπου

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, της 12ης Μαΐου 2011, αποφασίσθηκαν από το σώμα:

1)Η έγκριση τευχών δημοπράτησης και η υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης όμβριων στην οικιστική περιοχή ρέματος Σκύλλας», που αναπτύσσεται νότια του συνοικισμού Βαρβασίου Χίου.
Το έργο έχει όλες τις προϋποθέσεις, για να ενταχθεί στο ανωτέρω επιχειρησιακό πρόγραμμα.

2]Επίσης αποφασίσθηκαν οι εκμισθώσεις παραλιών, κατόπιν δημοπρασίας:
α)στην περιοχή Βύρι της τοπικής κοινότητας Βουνού, β)στην περιοχή Παντελάκη της δημοτικής κοινότητας Βροντάδου, γ) στην περιοχή Αγίου Αιμιλιανού, Αγ. Φωτιάς και Καρφά, δ} καθώς και η τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή Γούβι της δημοτικής κοινότητας Βροντάδου.


3]Εγκρίθηκε η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για την «Παροχή συγκοινωνιακού έργου στη Δημοτική κοινότητα Αμανής» και την ανάθεση έργου στο ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΕ, για τις διαδρομές, που δεν καλύπτονται από τις εγκεκριμένες συγκοινωνιακές γραμμές, ώστε να υπάρχει κάλυψη δρομολογίων στις απομακρυσμένες περιοχές του δήμου μας.

4]Αποφασίστηκαν οι εκτελέσεις έργων αυτεπιστασίας: α) «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων και πλατειών Δ.Κ. Αγ. Μηνά» ,β] «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων χώρων και πλατειών Δ.Ε. Καμποχώρων, γ] «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων χώρων και πλατειών Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων», δ] «Επισκευή και συντήρηση Δημοτικών οδών έτους 2011, Δήμου Χίου και ε] «Συντήρηση και Επισκευή Σχολικών Κτιρίων Δ.Χίου έτους 2011».

5]Ορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χίου το οποίο αποτελείται από 11μελές συμβούλιο ως εξής:
Από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου συμμετέχουν οι α) Μιχάλης Κοντούδης με αναπληρωτή Καλαγκιά Αντώνη β]Ντομάτας Ισίδωρος με αναπληρωτή Φυτούση Μιχάλη γ] Στεφάνου Παντελής με αναπληρωτή Μαρτάκη Νικόλαο δ]Ξυδιάς Παντελής με αναπληρωτή Βεϊογλάνη Ευστράτιο δε] Σεττάκη-Μπιλιράκη Λεμονιά με αναπληρώτρια Μυλωναδάκη Μαρκέλλα.
Εκ μέρους των δημοτών συμμετέχουν: α] Βαγιάνου Στεβαστή με αναπληρωτή Γιαννίρη Φώτη , β] Χρυσούλη Μαρία με αναπληρώτρια Παρθενίδη Σοφία, δ] Στούπος Βασίλης με αναπληρωτή Μωυσάκη Παντελή.
Συμμετέχουν επίσης εκπρόσωπος των Εργαζομένων της Επιχείρησης και ένας εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

6]Το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης τη συνδιοργάνωση ημερίδας με την Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Υγείας με θέμα: «Προβλήματα σεξουαλικότητας, προάγγελος νοσημάτων, που απειλούν τη ζωή» με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας.