Θέματα συζήτησης Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Ιουλίου 2013

sfigga

Χίος 03/07/2013

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 2ας Ιουλίου 2013, ήταν η παραχώρηση χρήσης – για 20 έτη – στην «Κιβωτό του Κόσμου» των αθλητικών εγκαταστάσεων του Τουριστικού Χωριού Αίπους.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. εγκρίθηκαν οι μελέτες και η υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ, για τα έργα: «Αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής Κλούβα Κάμπου», «Αναστήλωση μύλου Θολοποταμίου στον Ανέμωνα», «Αναστήλωση μύλου Καλλιμασιάς στον Ανέμωνα», «Ανάπλαση Άνω Πόρτας Πυργίου», «Βελτίωση Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Υποδομών Σχολείου Βολισσού», «Αποκατάσταση Αρχαιολογικού Χώρου Δασκαλόπετρας, «Δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής Ανάδειξης της Ναυτικής Παράδοσης» και Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ανοιχτού θεάτρου Δ.Ε. Καρδαμύλων Δ. Χίου».

Αποφασίσθηκε επίσης η έγκριση υποβολής αίτησης συμμετοχής του Δήμου στην πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε για τις δομές ΚΔΑΠ Καρδαμύλων «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» και ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΠΕΡΙΒΟΛΙ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση εκτέλεσης του έργου «Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων οδού Κων/νου Μονομάχου», συνολικού προϋπολογισμού 183.000 ευρώ, το οποίο αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων, σε συνέχεια της εφαρμογής μονοδρομήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Φραγκομαχαλά.

Εγκρίθηκαν από το σώμα: α) η «κατασκευή χώρων εγκατάστασης απορριμματοκιβωτίων» στη θέση «Σφαγεία», όπου θα κατασκευαστεί μεταλλική χοάνη, ώστε να τοποθετηθούν τα απορριμματοκιβώτια συμπίεσης και θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος για την ασφαλή πρόσβαση των απορριμματοφόρων και β) η μίσθωση 23 ανοικτών κάδων συλλογής αντικειμένων μεγάλου όγκου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κατάλληλα σημεία έξω από χωριά του Δήμου μας, ώστε να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη απόρριψη ογκωδών αντικειμένων, αλλά και να περιορισθούν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων του Δήμου μας.

Τέλος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. – εκτός ημερήσιας διάταξης – το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αναγόρευση διακεκριμένων επιστημόνων σε επίτιμους δημότες Χίου, οι οποίοι θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Ομηρικής Ακαδημίας, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας 14 – 21 Ιουλίου 2013.

Από το γραφείο τύπου