Το ΡΙΚ ταξιδεύει στη Χίο – Αύγουστος 2013

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χσυνεχίζοντας τις στοχευμένες ενέργειες προβολής της Χίου, θα υποδεχθεί στο νησί μας την προσεχή Τετάρτη, 28-08-2013, πολυπληθή αντιπροσωπεία από την Κύπρο, υπό τη γενική διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, καθώς και εκατοντάδες ακροατών.

Η αποστολή θα προσεγγίσει το λιμάνι της Χίου στις 6.00 το πρωί με το πλοίο «Salamis Filoxenia» και αμέσως θα αναχωρήσει με λεωφορείο για τα Μαστιχοχώρια, με τη συνοδεία του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων κ. Κλεισσά. Γύρω στις 10.00 το πρωί θα γίνει συμβολική δενδροφύτευση στο προαύλιο της εκκλησίας του Ταξιάρχη στα Μεστά, σε ένδειξη συμπαράστασης για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε πέρσι το νησί μας. Στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Μιχαήλ και Σταματίας Ξυλά, δίπλα από το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου, θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση με χορούς και τραγούδια από την κυπριακή και χιακή παράδοση, σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και πολιτιστικούς φορείς του νησιού. Το πλοίο θα αναχωρήσει από τη Χίο στη 1.00 το μεσημέρι.

Καλούνται να παραβρεθούν στην εκδήλωση οι εκπρόσωποι του τόπου, των πολιτιστικών φορέων του νησιού, καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., ώστε να στηρίξουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την αποστολή των αδελφών μας Κυπρίων.

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου