Χαιρετισμός Δημάρχου στην ΄Εναρξη Φεστιβάλ Αξάνεμος στις 3 Αυγούστου 2011 στη Καλαμωτή.

Το Φεστιβάλ «Αξάνεμος» αφήνει και αυτό το καλοκαίρι το δικό του αποτύπωμα στον πολιτιστικό ορίζοντα του νησιού μας.


Το νησί μας παραδίδεται αυθόρμητα στη μαγεία του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, της διασκέδασης με την παρουσία καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Απολαμβάνει εικαστικές δημιουργίες, περιπλανιέται σε μονοπάτια Πολιτισμού με την βοήθεια των καλλιτεχνών, δημιουργών και θεατών.

Καλωσορίζουμε λοιπόν στη Χίο, στο Δήμο μας τους καλλιτέχνες, που θα σμίξουν και θα μας ταξιδέψουν σε όλες τις μορφές της Τέχνης. Με συναντήσεις της Τέχνης στη Καλαμωτή, Πατρικά, Εμπορειό, Βολισσό, Νενητούρια θα μοιραστούμε αισθήματα και ιδέες, θα ξεχαστούμε από την καθημερινότητα μας, θα ανταλλάξουμε εμπειρίες και ενθαρρυντικές σκέψεις.

Θα γίνουμε κοινωνοί σπουδαίων καλλιτεχνικών παραγωγών και μύστες αξιόλογων πολιτιστικών προτάσεων που θα ενισχύσουν την πίστη ότι η πρόοδος του τόπου και της χώρας μας εξαρτάται από εμάς και καθορίζεται από τις πράξεις μας.

Και ο πολιτισμός είναι ίσως το ασφαλέστερο μέσο εξόδου από την κρίση.

 

 

Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου Καλαμωτουσίων Χίου Αττικής, στη «Κίνηση Εθελοντικής Προσφοράς για την Αμανή 19», τον Προοδευτικό Όμιλο Καλαμωτής, την Τοπική Κοινότητα Καλαμωτής, Πατρικών, Βολισσού, Νενητουρίων και σε όλους του συνεργάτες τους για την υπέροχη προσπάθεια, την οποία στηρίζουμε δια του Οργανισμού Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους φίλους και τα μέλη των Συλλόγων που συμμετέχουν με την στήριξή τους.

Ας ενισχύσουμε με την παρουσία μας την προσπάθεια τους και τις πολυποίκιλες εκδηλώσεις τους.

 

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ