Χαιρετισμός Δημάρχου Χίου για την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων Λιβάνειου Γυμνασίου Καρδαμύλων

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Αξιότιμα μέλη και φίλοι του Λιβάνειου Γυμνασίου Καρδαμύλων,

Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή η πρόσκλησή σας στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Λιβάνειου Γυμνασίου Καρδαμύλων, με την οποία θα εορτάσετε την έλευση του νέου χρόνου.

Το ιστορικό αυτό Γυμνάσιο, πολύτιμη δωρεά της οικογένειας Λιβανού, σε λίγο ολοκληρώνει έναν αιώνα συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην κοινωνία των Καρδαμύλων. Έχει δε συνδεθεί αναπόσπαστα με την ιστορία των μαγευτικών και ξακουσμένων για τη ναυτοσύνη τους Καρδαμύλων.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων του Λιβάνειου Γυμνασίου, με την αθόρυβη αλλά ουσιαστική και συνεχή παρουσία του, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα χάρη στη φιλανθρωπική και κοινωφελή δράση του. Έχει σταθεί αρωγός στις δύσκολες περιστάσεις και πολύτιμος φορέας της πολιτιστικής μας παράδοσης. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να αναφέρω ότι θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να εγγραφώ ως μέλος στον ιστορικό αυτό Σύλλογο.

Δυστυχώς, δε θα μπορέσω να παρευρεθώ στην εκδήλωσή σας, λόγω του προγραμματισμένου μου ταξιδιού στον Καναδά, όπου οι ξενιτεμένοι μας αδελφοί – ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου – οργανώνουν έρανο με σκοπό να ενισχυθεί το πληγωμένο από τις φωτιές νησί μας.

Μεταφέρετε, παρακαλώ, τους θερμούς μου χαιρετισμούς σε όλους τους συντοπίτες μας και φίλους, μαζί με τις ευχές μου για Καλή και Δημιουργική Χρονιά στις εργασίες τους, καθώς και Υγεία και Ευτυχία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Με θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς

Πολύδωρος Λαμπρινούδης

Δήμαρχος Χίου