Επίσκεψη της εκπομπής της ΕΤ3 “Του Νερού τα παραμύθια” στη Χίο

Από 17/01 συνεργείο της εκπομπής “Του Νερού τα Παραμύθια” , η οποία προβάλλεται από το κρατικό κανάλι της ΕΤ3 κάθε Σάββατο μεσημέρι θα βρίσκεται στη Χιο.

Θα επισκεφτεί τον Κάμπο και τον Πολυχώρο Citrus, θα δει από κοντά πως φτιάχνονται τα γλυκά, θα κινηματογραφίσει παλιά αρχοντικά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το δρόμο της Μαστίχας. Θα επισκεφτεί το εργοστάσιο Μαστίχας και στη συνέχεια θα δει από κοντά τη διαδικασία καθαρισμού στο Πυργί. Θα τραβήξει πλάνα από τα Μεστά και θα μάθει συνταγές που γίνονται με μαστίχα. Στη συνέχεια θα μιλήσει με εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων, την αντιδήμαρχο υπεύθυνη για τις ομάδες αυτες κα Αθηνά Θλιβίτου για να μάθει πως το νησί θα μπορέσει να συνέλθει από τη μεγάλη καταστροφή που μάτωσε την καρδιά όλων των Ελλήνων.

Το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφτεί το ίδρυμα Τσάκου και θα δει από κοντά τα μαθήματα που δίνει ο καραβομαραγκός κ. Μοράκης . Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον κ. Χατζηγεωργίου Νίκο ο οποίος και θα αποκαλύψει τα μυστικά των σπηλαίων.

Την Κυριακή αφήνουμε για λίγο την όμορφη Χίο και ταξιδέψουμε στις Οινούσες.

Όλο αυτο το ταξίδι δεν θα ήταν εφικτό εάν δεν είχαμε τη βοήθεια της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και του κου Μίλτου Σαραντινίδη, του Δήμου της Χίου και της κας Ρένας Δαμίγου και της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και της κας Β. Κριτάκη που με τις πολύτιμες πληροφορίες, και το χρόνο που μας αφιέρωσαν έδωσαν το υλικό για να γίνει αυτή η εκπομπή.

Αναχώρηση του συνεργείου έχει προγραμματιστεί από τη Χίο για τις 21/01