Αποφάσεις Δ.Σ. Χίου 30/5/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, της 30ης Μαΐου, αποφασίσθηκαν από το σώμα μεταξύ άλλων τα εξής:


  1. Το δικαίωμα χρήσης βοσκήσιμων εκτάσεων Δ. Χίου και καθορίστηκαν οι τιμές ανά μονάδα ζώο, ώστε οι κτηνοτρόφοι πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο να βοσκούν τα ζώα τους εντός των Δημοτικών Βοσκότοπων. Μετά και από την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δ.Χ αποφασίστηκε η επιβολή δικαιώματος βοσκής 0,30€ για τα μικρά ζώα και 0,50€ για τα μεγάλα ζώα.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ θα ληφθεί απόφαση κανονιστικού χαρακτήρα για το καθορισμό των δημοτικών βοσκήσιμων εκτάσεων.  

  1. Η προμήθεια ειδών τροφίμων σίτισης για τους οικονομικά αδυνάτους συμπολίτες μας με προϋπολογισμό δαπάνης 45.000€, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία. Καθώς και η καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε οικονομικά αδυνάτους πολίτες.
    1. Έγινε παρουσίαση του Α΄ Σταδίου της Μελέτης του «Νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δ.Χίου» ώστε μετά την ενημέρωση του Δ.Σ να προχωρήσει η διαδικασία στο Β΄ Στάδιο μέσω των απαιτούμενων αναρτήσεων, της διαβούλευσης και της ενημέρωσης που επιβάλλεται.
  2. Έγινε ευρεία ενημέρωση του Σώματος για την υπαγωγή των Λιμενικών Ταμείων σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία στην αρμοδιότητα των Δήμων που υπάγονται.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ Χίου θα οριστούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα απαρτίζουν το Συμβούλιο του νέου Νομικού Προσώπου Δ.Δ με την επωνυμία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.

  1. Λόγω σπουδαιότητας του συζητήθηκε εκτός Ημερήσιας η έγκριση τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑ Χίου και αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία αύξηση στις ήδη υπάρχουσες τιμές μονάδας, για να μην επιβαρύνει λόγω της σημερινής οικονομικής συγκυρίας τους δημότες μας, με στόχο πάντα να μετεξελιχθεί ομαλά η ΔΕΥΑ Χίου σε Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης των υδατικών πόρων του νησιού.

 

 

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου