Θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της 30/7/2012

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 30ης Ιουλίου 2012, ήταν η ενοικίαση νέων χώρων μεγαλύτερης έκτασης για τη στέγαση του 4ου και 11ου Νηπιαγωγείου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες φοίτησης των μαθητών προσχολικής ηλικίας.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η τροποποίηση της αριθ. 91/2012 απόφασης του Δ.Σ. για την έγκριση νέου σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δ. Χίου και του Ν.Π.Δ.Δ. Κοι.Π.Αλ.Π.Α.Π. με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης για την τροφοδότηση με ζεστό νερό του Ιωνικού Κολυμβητηρίου από τον Α.Σ.Π. Χίου, για τις ανάγκες θέρμανσης του κλειστού κολυμβητηρίου, ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια και να περιορισθεί το κόστος γι αυτή τη διαδικασία.

Αποφασίσθηκε επίσης η έγκριση υποβολής πρότασης στο ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης και αειφόρου ανάπτυξης ιστορικών οικισμών και ιστορικού κέντρου Χίου (ΟΣΑΑ Χίου) της Π. Β. Αιγαίου, που περιλαμβάνει σημαντικά έργα και δράσεις για το δήμο μας: (Α προτεραιότητας, προϋπολογισμού 6.039.500€ και Β προτεραιότητας προϋπολογισμού 1.660.000€).

Στη συνεδρίαση ελήφθη απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα του Δήμου Χίου του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό και τη διαρρύθμιση του χώρου που θα λειτουργήσει το κέντρο.

Επίσης εγκρίθηκαν οι δράσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων (1912-2012) από την απελευθέρωση της Χίου, που περιλαμβάνουν ποικίλες εκδηλώσεις για να τιμηθεί η ιστορική επέτειος.

Αποφασίσθηκε η καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε οικονομικά αδυνάτους δημότες μας, προκειμένου να ενισχυθούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Ανακαίνιση και ανάπτυξη οικισμού Νεοχωρίου», το οποίο προβλέπει βελτίωση του οδικού δικτύου, ανάδειξη της κεντρικής πλατείας και δημιουργία πάρκου με παιδική χαρά στην τοπική κοινότητα.

Τέλος αποφασίσθηκε η κατανομή πίστωσης σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους, προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις τους, με συνολικό ποσό επιχορήγησης 139.000€.

Στη χθεσινή συνεδρίαση παραβρέθηκε για τελευταία φορά, αφού κατέθεσε την παραίτησή του, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Χίου και νυν Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος ευχαρίστησε το σώμα για τη συνεργασία, που είχε στη διάρκεια της θητείας του.

Από το γραφείο τύπου