ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ως «ασπίδα» προστασίας στις γυναίκες θύματα Βίας και πολλαπλών διακρίσεων, λειτουργεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου από τις 5 Φεβρουαρίου 2014.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων στο Δήμο Χίου παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες που υφίστανται βία και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (άνεργες, μονογονείς, ΑΜΕΑ, προσφύγισσες, μετανάστριες κ.α). Ειδικότερα οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι: Ψυχολογική Υποστήριξη, Κοινωνική Στήριξη, Εργασιακή Συμβουλευτική, Νομική Συμβουλευτική & Παραπομπή σε ξενώνες φιλοξενίας του δικτύου της ΓΓΙΦ. Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται με ειδικευμένο προσωπικό: Κοινωνική Λειτουργό, Σύμβουλο Υποδοχής-Κοινωνιολόγο, Ψυχολόγο και Νομικό και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και καλύπτονται από το ΑΠΟΡΡΗΤΟ της συμβουλευτικής.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου έως σήμερα έχει εξυπηρετήσει 500 γυναίκες και οι σύμβουλοι έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 3600 συνεδρίες. Έχουν εξυπηρετηθεί 253 γυναίκες σε ζητήματα κοινωνικής φύσεως και έχει γίνει παραπομπή 30 γυναικών προσφυγισσών σε ξενώνες του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Επίσης τα στελέχη έχουν εξυπηρετήσει 151 γυναίκες σε ζητήματα νομικής φύσεως και 300 γυναίκες έχουν δεχτεί υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης. Παράλληλα, έχουν υλοποιηθεί 16 ομαδικά εργαστήρια εργασιακής συμβουλευτικής και έχουν παρασχεθεί υπηρεσίες ατομικής εργασιακής στήριξης σε 180 γυναίκες.

Σε αυτά τα 5 χρόνια λειτουργίας έχοντας ως στόχο, πέρα από την καταστολή, την ενημέρωση και πρόληψη σε θέματα σχετικά με την έμφυλη βία, έχουν πραγματοποιηθεί 31 δράσεις, ανοικτές προς το ευρύτερο κοινό. Πέραν της συνεργασίας με τις 61 δομές του δικτύου, το Συμβουλευτικό Κέντρο έχει δικτυωθεί συνολικά με 399 νέους φορείς, όπου και διατηρεί επαφή και συνεργασία.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο στεγάζεται στην οδό Βερίτη 27-Καμμένος Πύργος και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 π.μ – 15:30 μμ. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι 2271350040 & 2271351932-33.Fax: 2271350010. Email: womanaid@outlook.com.