Χαιρετισμός Δημάρχου για το Λεύκωμα του 60ου Συνεδρίου Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά

Αξιότιμοι Πρόεδροι,

Αγαπητά μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας και του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» της Νέας Υόρκης

Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή και ευχαρίστηση η πρόσκλησή σας στη διοργάνωση του 60ου Συνεδρίου Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά στη Νέα Υόρκη. Η σημασία του Συνεδρίου για τη σύσφιξη των σχέσεων των Χίων ομογενών της Αμερικής και του Καναδά είναι καταλυτική.

Η συμβολή των Χιακών Σωματείων στη διατήρηση των δεσμών με την πατρική γη και στη συνέχιση της εθνικής μας ταυτότητας είναι πολύτιμη. Η πολυποίκιλη δραστηριότητα που επιδεικνύουν – πολιτιστική, φιλανθρωπική, κοινωνική – κρατάει ζωντανό το παρελθόν και το μεταλαμπαδεύει στις νεώτερες γενιές, που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, προκειμένου να σταθούν με εφόδια στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών μας. Επιτρέψτε μου, να σας συγχαρώ, αλλά και να σας ευχαριστήσω γι’ αυτήν την πολυετή και γεμάτη συνέπεια προσφορά σας.

Θέλω να γνωρίζετε ότι εσείς, τα αδέλφια μας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αποτελείτε αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού και της ιστορίας του, καθώς και ζωντανό φορέα του πολιτισμού μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σας αγαπάμε και πάντα σας περιμένουμε με αγάπη στην όμορφη Χίο μας. Ελάτε να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να γνωρίσετε οι νεώτεροι τις παραδόσεις, τις ομορφιές και τη ζωή στην πατρίδα μας, στο πιο γοητευτικό νησί του Αιγαίου. Η παρουσία σας είναι για μας χαρά και τιμή.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κα Άννα Κοντούλη, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Είναι όλοι τους αξιέπαινοι.

Κλείνω με την ευχή το Συνέδριο αυτό να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό μας και πηγή έμπνευσης για το μέλλον.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

και εκτίμηση

Πολύδωρος Λαμπρινούδης

Δήμαρχος Χίου