ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/6/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την ευρύτερη περιοχή της Λέτσαινας και του Κοφινά (ρέμα Αγίας Ειρήνης) επισκέφτηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου ο Δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παντελή Αποστολίδη, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Μάντικα και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου.


Ο Δήμαρχος Χίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να συνεργαστεί με τους κατοίκους της περιοχής για εξεύρεση λύσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλετε για την αντιπλημμυρική προστασία, δεδομένου ότι πρόκειται για μια από τις πληγείσες και πολυπαθείς περιοχές του Δήμου Χίου από την πλημμύρα του Οκτωβρίου 2010.

Εξετάστηκαν τα προβλήματα, που υπάρχουν κατά μήκος του ρέματος από τον Αγ. Ματθαίο Κοφινά μέχρι την Καλουτά, και στη συνέχεια εδόθησαν οι κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση τους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου.

Το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν μια σειρά από επεμβάσεις στις παραπάνω περιοχές, που θα έχουν σαν στόχο να αποκατασταθούν μια σειρά από προβλήματα που δημιούργησε η θεομηνία του Οκτώβρη, όπως, ξεμπαζώμα ρεμάτων, αποκατάσταση τοίχων κατά μήκος του χειμάρρου που κατέρρευσαν κλπ.

 

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου