Χαιρετισμός Δημάρχου Χίου στην 8η Γιορτή Αγροτουρισμού

Φίλοι και φίλες,

Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε πάλι εδώ για να αγκαλιάσουμε τη Γιορτή Αγροτουρισμού, που για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στη Χίο. Η γιορτή, που έχει καταστεί ορόσημο στην καλοκαιρινή ζωή της Χίου, δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να έλθουμε σε άμεση επαφή με την παράδοση, τον πολιτισμό, τη φύση και τα μοναδικά προϊόντα του νησιού μας.

Είμαστε υπερήφανοι που – παρά τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες – συνεχίζεται η παράδοση μιας γιορτής που έχει γίνει θεσμός για το νησί και έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις 14 καλύτερες γιορτές αφιερωμένες στην «ελληνική γη».

Η Γιορτή Αγροτουρισμού διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και στηρίχτηκε με ιδιαίτερη αγάπη και μεράκι από τους παραγωγούς, τους φορείς, τους επισκέπτες και όλους τους πολίτες της Χίου, δίνοντας στους διοργανωτές δύναμη και θέληση να συνεχίσουν το έργο τους. Η πολύτιμη αυτή εμπειρία αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε φέτος, στο φιλόξενο πάντα χώρο του Δημοτικού Κήπου Χίου, να απολαύσουμε ένα εξαήμερο «ταξίδι» στην πολιτιστική μας κληρονομιά, στην παραγωγή του τόπου μας, αλλά και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους φορείς, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους μεμονωμένους εκθέτες, που μας τιμούν για μια ακόμα χρονιά με την παρουσία τους και εργάζονται για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Εύχομαι σε όλους, επισκέπτες και συμμετέχοντες, αυτή η γιορτή να αποτελέσει μια απολαυστική περιήγηση που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις, τη φαντασία και τις αισθήσεις τους με νέα ερεθίσματα.

Σας ευχαριστώ

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ