Δελτίο Τύπου 9/4/2013

Προς: εφημερίδα «Πολίτης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: απάντηση σε σημερινό πρωτοσέλιδο με θέμα « τσαμπουκάς από αέρα και θάλασσα».

Τα ζητήματα, τόσο των ακριβών αεροπορικών εισιτηρίων, όσο και του πολύωρου ταξιδιού-που φτάνει τις 9 ώρες- για όσους επιλέγουν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκά από τον Πειραιά, βιώνει όλη η κοινωνία της Χίου το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα στο πρωτοσέλιδό σας, σχολιάζετε το συγκεκριμένο θέμα. Ένα θέμα που γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει απασχολήσει αρκετές φορές την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την πλευρά του ο Δήμος Χίου, έχει με διάφορους τρόπους προσπαθήσει να «πιέσει καταστάσεις» για τα συγκεκριμένα ζητήματα, όπως με έγγραφο που αποστείλαμε στην επιτροπή ανταγωνισμού, με συλλογή υπογραφών ως διαμαρτυρία για τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια ενώ πρόσφατα έγιναν επαφές με την Astra Airlines για προγραμματισμό πτήσεων στο δρομολόγιο Χίος-Αθήνα-Χίος, κάτι που θα συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για εμάς τα παραπάνω ζητήματα είναι σε προτεραιότητα, αφού θεωρούμε ότι δεν υπάρχει προοπτική προσέλκυσης τουριστών με τα σημερινά δεδομένα.

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε οτι για τα θέματα αυτά, συστηματικά βγάζετε απ’το «κάδρο» των ευθυνών την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων που έχουν την ευθύνη για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες.

Πιο συγκεκριμένα δεν αναφέρεστε πουθενά στο άρθρο σας, στις πολιτικές ευθύνες των αντίστοιχων Υπουργείων Αιγαίου και Μεταφορών, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της ακτοπλοίας και των αεροπορικών συγκοινωνιών στο νησί μας, ούτε όμως σχολιάζετε και την πρόταση που έχει γίνει από πλευράς Δήμου-απ’ τον Αύγουστο του 2012-, προς τον κ.Μουσουρούλη, για τακτή και μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λιμανιού των Μεστών με το Λαύριο, όπου ακόμη αναμένουμε απάντηση.

Η στάση σας αυτή μας προβληματίζει ιδιαίτερα, αφού ενώ αναδεικνύετε το πρόβλημα αποφεύγετε να στοχοποιείτε αυτούς που μπορούν δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Επειδή λοιπόν είστε η μόνη ημερήσια εφημερίδα, σε τοπικό επίπεδο, τόσο εμείς όσο και οι δημότες μας περιμένουμε ενημέρωση έγκυρη και αντικειμενική, που να αποδίδει « τα του καίσαρος τω καίσαρι».

Από το γραφείο τύπου