Δελτίο Τύπου για τη λήξη του συνεδρίου “9th Aegean Analytical Chemistry Days 2014”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Παρασκευή 3-10-2014 και ώρα 16:00, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου:

“9th Aegean Analytical Chemistry Days 2014” (AACD 2014)

Το  συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πρόκειται για το 9ο μιας σειράς καθαρά επιστημονικών διεθνών συνεδρίων που με κοινό τόπο διοργάνωσης το Αιγαίο και κοινό όνομα, Aegean Analytical Chemistry Days, έχουν θεματικό αντικείμενο την αναλυτική χημεία και στοχεύουν στην ανταλλαγή και προώθηση νέων γνώσεων της επιστήμης της Χημείας, με στόχο την εφαρμογή τους στην ανάλυση και στον προσδιορισμό της ποιότητας, είτε σε προϊόντα, είτε στο περιβάλλον, είτε γενικότερα, κατά την άσκηση τεχνολογιών που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής και τη βελτίωσή της. Στους στόχους και στα αποτελέσματα των συνεδρίων αυτών πρέπει επίσης να καταγραφούν η διεθνής προβολή του τόπου όπου πραγματοποιούνται και η καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων μεταξύ των συνέδρων, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν τη Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, με τις εγγραφές των συνέδρων. Η επίσημη έναρξη των συνεδριών κηρύχθηκε την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 από τον πρόεδρο του συνεδρίου, Αναπληρωτή Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Αντώνη Κ. Καλοκαιρινό, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιδήμαρχος Χίου, κ. Δημήτριος Καράλης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ενώσεως Ελλήνων Χημικών, κ. Ηλίας Πολυχνιάτης. Το συνέδριο διήρκεσε συνολικά πέντε ημέρες, συμμετείχαν δε σ’ αυτό 191 επιστήμονες από 12 χώρες. Οι εργασίες του χαρακτηρίστηκαν από τους συνέδρους απόλυτα επιτυχείς, γεγονός που  προκύπτει από τον αριθμό και την ποιότητα των ομιλιών (συνολικά 52) και των αναρτημένων παρουσιάσεων (160 posters), σε συνδυασμό με το ευχάριστο κλίμα που εξασφάλισαν οι διοργανωτές για τους συνέδρους με παράλληλες άλλες εκδηλώσεις.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου ευχαριστούμε θερμά:

το Δήμο Χίου για την παραχώρηση του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου,

την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Χίου για την προσφορά έντυπου ενημερωτικού υλικού σχετικού με τη Χίο,

τις χιώτικες επιχειρήσεις που προσέφεραν τοπικά προϊόντα για γνωριμία με τους συνέδρους, καθιστώντας τους πρεσβευτές στις πατρίδες τους της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της Χίου και της θερμής παραδοσιακής αιγαιοπελαγίτικης φιλοξενίας.

Ιδιαιτέρως πρέπει να αναφερθεί η σημαντική συμβολή στην αρτιότητα της διοργάνωσης και της εξέλιξης του συνεδρίου των χιωτών Χημικών, μελών της διοικούσης επιτροπής του Π. Τ. Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κ. κ. Ξενοφώντα Σταμπέλου και Μενέλαου Μικέδη.

Επιχειρήσεις – χορηγοί προϊόντων:

  • ΑΠΑΛΑΡΙΝΑ Κληρονόμοι Λ. Σεραφείμ Ο.Ε.
  • ΑΦΕΣ Κακίτση Ο.Ε.
  • Ιωάννης Θ.Γκιάλης & Υιός Ο.Ε.
  • Κοράκης – Μαρίνος Ο.Ε.
  • Kων/νος Φ. Τουμάζος – Προϊόντα Μαστέλο
  • Μαρία Πρωάκη & ΣΙΑ Ο.Ε.
  • Mediterra Α.Ε.
  • Ποτοποιΐα Στουπάκη Α.Ε.
  • Τέττερη ΑΦΟΙ Ο.Ε.
  • Χυμοί Χίου Α.Ε.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου