Ο Δήμαρχος Χίου στο συνέδριο του Αθηναϊκού και του Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διοργάνωσε στη Μυτιλήνη, το Σάββατο που μας πέρασε, συνέδριο με θέμα: «H Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος μπροστά στην προσφυγική κρίση».

Στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση της σημερινής κατάστασης του προσφυγικού με φόντο τις σημαντικές εξελίξεις για το ζήτημα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Στο συνέδριο συμμετείχε, ως ομιλητής, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του, υπογράμμισε την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό από την πλευρά της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού, αξιοποιώντας την εμπειρία των τοπικών κοινωνιών, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Μανώλης Βουρνούς τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, που μέχρι σήμερα έχουν σηκώσει το δυσθεώρητο για τα μεγέθη τους βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού, με την προώθηση των αναπτυξιακών πολιτικών εκείνων που θα προκρίνουν, κατά κύριο λόγο, τη στήριξη και την ενίσχυση του τουρισμού, που έχει υποστεί μεγάλη ζημία.

Στο συνέδριο συμμετείχαν, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.