Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λιμνιά – Ψαρά

Χίος 29/03/2013

Προς :

• Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου

κ. Κ. Μουσουρούλη,

Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου

• Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Γενικό Γραμματέα,

κ. Γ. Σπιλάνη

Κοινοποίηση:

Λιμενάρχη Χίου

κ. Γιώργο Σκανδάλη

Θεμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λιμνιά – Ψαρά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Χίου, κατά τη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου 2013 με θέμα: «Προβλήματα – Προκλήσεις και Προοπτικές για την Αμανή», με την υπ΄ αρ. 117/2013 απόφασή του, αναγνώρισε την ανάγκη χάραξης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την περιοχή της Αμανής, ως φραγμό στην πληθυσμιακή κατάρρευση και αντιστάθμισμα στην απομόνωσή της.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της απόφασης και, προκειμένου να ενισχυθεί η ορεινή αυτή περιοχή και να βελτιωθεί η συγκοινωνία της Βορειοδυτικής Χίου – Λιμνιά με τα Ψαρά, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Λιμνιών-Βολισσού και Ψαρών, μόλις ολοκληρωθούν οι λιμενικές εργασίες στο λιμάνι Λιμνιών, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δύο περιοχές απέχουν μεταξύ τους μόλις 12 ναυτικά μίλια (και όχι 57, όπως συμβαίνει με την πόλη της Χίου)

Σας επισημαίνουμε ότι μια τέτοια σύνδεση αξίζει να αναβαθμιστεί, με στόχο το αμοιβαίο όφελος για τους επισκέπτες και τους κατοίκους των Ψαρών και της Αμανής, άλλωστε αντίστοιχη σύνδεση ίσχυε στο παρελθόν 1 φορά την εβδομάδα κατά τους θερινούς μήνες.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, σχετικά με το παραπάνω αίτημα, το οποίο εκφράζει το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Χίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ