Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΠΑΪΔΟΥΣΗ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έργου «Αντικατάσταση στύλων λόγω σήψης καθώς και παραλλαγή Υ/Σ 78 Χίου και ενίσχυση δικτύου Μέσης Τάσης και βελτίωση συνθηκών εκμετάλλευσης και μελέτη προστασίας», θα παραταθεί η διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ειρήνης Παϊδούση από την συμβολή της με την οδό Χαλκούση Ζαννή και Μαρίας έως την συμβολή της με την οδό Δημάρχου Καλβοκορέση στον οικισμό του Κάμπου, έως και την Πέμπτη 11/10/2018.

 

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.

Πρόσκληση σε εκδήλωση με τίτλο "Η συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε.: Ελλάδα - Ευρώπη, προκλήσεις και προοπτικές"

 

Σας αποστέλλουμε πρόσκληση και πρόγραμμα της εκδήλωσης με τίτλο "Η συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε.: Ελλάδα - Ευρώπη, προκλήσεις και προοπτικές", που θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 19.00.
 

Η δράση αυτή υλοποιείται με πρωτοβουλία του Europe Direct North Aegean και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ιδρύματος Ηλία - Κρίσπη, της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου.  

 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.   
 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΔΟΥ ΦΩΣΤΕΙΝΗ

Ο Δήμος Χίου κάνει γνωστό ότι από την Δευτέρα 01/10/2018 στα πλαίσια έναρξης των εργασιών του έργου «Δρόμος για την παράκαμψη της πόλης τμήμα Δ» θα πραγματοποιούνται εργασίες στην οδό Φωστείνη για το τμήμα από την συμβολή της με την οδό Γεώργιου Βούρου έως την γέφυρα Αρμένη.

Κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών θα υπάρχει διαθέσιμη μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας και για τις δύο κατευθύνσεις για τμήμα της οδού για μήκος 100,00μ περίπου. Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών του έργου θα πραγματοποιείται μερική ή πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνηση τους στην περιοχή των έργων και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού που απασχολείται στο έργο και τις προσωρινές πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΠΑΙΔΟΥΣΗ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έργου «Αντικατάσταση στύλων λόγω σήψης καθώς και παραλλαγή Υ/Σ 78 Χίου και ενίσχυση δικτύου Μέσης Τάσης και βελτίωση συνθηκών εκμετάλλευσης και μελέτη προστασίας», θα παραταθεί διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ειρήνης Παϊδούση από την συμβολή της με την οδό Χαλκούση Ζαννή και Μαρίας έως την συμβολή της με την οδό Δημάρχου Καλβοκορέση στον οικισμό του Κάμπου, έως και την Πέμπτη 04/10/2018.

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ"

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση (είναι ένα δίκτυο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνίας των πολιτών & Οικονομικών φορέων, που βασικό στόχο έχει την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών & Γερμανικών ΟΤΑ σε θέματα αντιμετώπισης βασικών προβλημάτων τους) και το Ίδρυμα Friedrich Ebert Stiftung για θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακή Αξιοποίηση απορριμμάτων».

Η ημερίδα λόγω θεματολογίας έτυχε αποδοχής και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, κατά τις ώρες 13.30-19.00 στο Αμφιθέτρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σκοπός της διοργάνωσης η ενημέρωση των δημοτών για τα πλεονεκτήματα της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων – προκαταλήψεις και πραγματικότητα – παρουσίαση πιλοτικού έργου.

Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνονται ομιλίες από Έλληνες και Γερμανούς εκπροσώπους φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας. Αφού γίνει αναφορά της παρούσας κατάστασης στη διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα και παρουσιαστεί η οπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους θα γίνει παρουσίαση της διαχείρισης απορριμμάτων στη Γερμανία. Φυσικά, θα γίνει αναφορά στην οπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Γερμανίας και πως συμπράττουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι στην Ενιαία Διαχείριση των απορριμμάτων και θα παρουσιαστεί η οπτική του Ομοσπονδιακού Κράτους/ κρατιδίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Γερμανία.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θεωρούμε ότι θα είναι γόνιμα για το Δήμο Χίου καθώς θα αποτελούν προϊόντα μελετών, συμπεράσματα μέσω της ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας, μέρος των οποίων θα μπορούν να εφαρμοστούν στο νησί μας για την καλύτερη αντιμετώπιση και διαχείριση των απορριμμάτων της Χίου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει κάνει γνωστό ότι στα πλαίσια εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης, θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της οδού Αγ. Γεωργίου στο Βροντάδο, την Πέμπτη 27/9/2018 από τις 11:00πμ έως 13:00μμ.

Η κυκλοφορία θα διεξάγετε από το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στην περιοχή των έργων και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού που απασχολείται στο έργο και τις προσωρινές πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης. Ζητούμε την κατανόηση των συνδημοτών μας για την αναγκαία ταλαιπωρία στην οποία τους υποβάλλουμε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χίου, ανακοινώνει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χθες Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας (24-09-2018) από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

 1. Τη νύχτα της Δευτέρας (24-09-2018) - Την Τρίτη (25-09-2018):

Α] Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (7-8 μποφόρ) θα επηρεάσουν, το Βόρειο Αιγαίο και το νησί μας, που από το βραδύ της Τρίτης (25-09-2018) θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Β] Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, στα κεντρικά και βόρεια κατά 8 έως 10 βαθμούς κελσίου.

 1. Την Τετάρτη(26-09-2018) & Την Πέμπτη (27-09-2018):

Α] Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (7-8 μποφόρ) θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά, ενώ στα Αιγαίο η ένταση των άνεμων θα φτάσει τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ.

Β] Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

 1. Την Παρασκευή (28-09-2018) - Το Σάββατο (29-09-2018) και την Κυριακή (30-09-2018):

Την Παρασκευή (28-09-2018) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα, ενώ το Σάββατο (29-09-2018) και την Κυριακή (30-09-2018) θα επικρατήσει άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων ή έντονων καιρικών φαινομένων:

 • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
 • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
 • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
 • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
 • Αποφύγετε να σταθμεύετε αυτοκίνητα κάτω από δέντρα.
 • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Αποφύγετε να διασχίσετε χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
 • Προφυλαχτείτε αμέσως και κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 • Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο (ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ/ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ) και στην ιστοσελίδα του δήμου Χίου www.chios.gov.gr

Γεώργιος Ζώας

Εντεταλμένος Σύμβουλος

για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Πινακοθήκη Δήμου Χίου

 

Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια

Διαφήμιση για το εμβόλιο της εποχικής γρίπης ΚΕΕΛΠΝΟ 2017

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

banner gia compostopoiisi

Compost

CompostImage

Φόρμα για την Οικιακή Κομποστοποίηση


Μετάβαση στη Φόρμα

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Comodo SSL