Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για κλείσιμο δρόμου

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες τοποθέτησης χριστουγεννιάτικου διακόσμου, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μικρά επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα στην πόλη της Χίου την Δευτέρα 10/12/2018, στις οδούς Κοραή και Φιλλίπου Αργέντη έως την διασταύρωση της Απλωταριάς από τις 7:00 έως τις 10:00.

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

 

Επίσκεψη στη Χίο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγ. Νικολάου.

Οι Δήμαρχοι παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικολάου στο νησί του Βροντάδου και ξεναγήθηκαν στην βιβλιοθήκη «Άγιος Αγαπητός» από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκο.

 

 

Ανακοίνωση για διακοπή κυκλοφορίας

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες τοποθέτησης χριστουγεννιάτικου διακόσμου, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μικρά επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα στην πόλη της Χίου την Παρασκευή 7/12/2018, στις οδούς Βενιζέλου από τις 7:00 έως τις 9:00 και Ροδοκανάκη από 9:00 έως 12:00.

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ - Ωράριο λειτουργίας Τμήματος Εσόδων και Τμήματος Ταμείου Δήμου Χίου στην οδό Κανάρη 18

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου σας ενημερώνουμε ότι:

Οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού για το Τμήμα Εσόδων και το Τμήμα Ταμείου (συναλλαγές που αφορούν το Δήμο Χίου και τα Νομικά πρόσωπα Ομήρειο, Λιμενικό Ταμείο, Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού-Αθλητισμού και Παιδείας), είναι καθημερινά 08:00 πμ έως 13:30 μμ.

Η παραλαβή βεβαιώσεων ΤΑΠ θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 09:00 πμ έως 12:00 μμ.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΔΩΝ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια εκτέλεσης εργασιών κατασκευής δικτύου ομβρίων, θα απαιτηθεί η διακοπή της κυκλοφορίας στις παρακάτω οδούς :

α) Σε ένα τμήμα της οδού Χριστ. Ανδρεάδη στο Βροντάδο, από τις 30/11/2018 έως την 1/12/2018. Η διακοπή θα γίνει από την συμβολή της οδού Χριστ. Ανδρεάδη με την οδό Δημ. Ανδρέου με κατεύθυνση ανατολικά και μήκους 40μ.

β) Σε ένα τμήμα της οδού Δημ. Ανδρέου στο Βροντάδο, από τις 3/12/2018 έως τις 5/12/2018. Η διακοπή θα γίνει από την συμβολή της οδού Δημ. Ανδρέου με την οδό Χανδρά έως την συμβολή της (Δημ. Ανδρέου) με την οδό Παναγίας Ερυθιανής.

 

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στην περιοχή των έργων και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού που απασχολείται στο έργο και τις προσωρινές πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης. Ζητούμε την κατανόηση των συνδημοτών μας για την αναγκαία ταλαιπωρία στην οποία τους υποβάλλουμε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ

Με αφορμή το υπ’ αρ. Φ.430/81/328499/16-11-2018 έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, επισημαίνουμε ότι η ηλεκτρονική απογραφή στρατευσίμων οι οποίοι γεννήθηκαν το έτος 2001 (ανήκοντες στην κλάση 2022) θα πραγματοποιηθεί από 2-1-2019 έως και 1-4-2019 μέσω του συστήματος «ΕΡΜΗΣ – ΚΕΠ».

Οι στρατεύσιμοι που θα προσέρχονται στα ΚΕΠ, πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ, Βεβαίωση ΑΜΚΑ και τη διεύθυνση e-mail τους. Η κατάθεση Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει και μέσω εκπροσώπου με νόμιμη εξουσιοδότηση.

Για επικοινωνία αποκλειστικά για την ηλεκτρονική απογραφή, στο Μηχανογραφικό Κέντρο Στρατολογίας, τηλ: 2131501853, 2131501856, 2131501857, 2131501862.

 

Περισσότερες πληροφορίες σε όλα τα ΚΕΠ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑ 19 ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Χίου προχώρησε στην τοποθέτηση αριθμών στις παρακάτω οδούς του Κάμπου, οι οποίες ποτέ δεν είχαν πριν αριθμούς: Μαρίας Α. Λαιμού, Αργέντη (αναρίθμηση), Ιωάννη Χρυσολωρά, Παύλου Χαλκούση (συμπλήρωση), Ιωάννη Μηταράκη, Κοσμά Αβραμίδη, Βιτιάδου, Αριστείδη Καράβα, Σταματίου Ευαγγελινού, Στυλιανού Παϊδούση, Γεωργίου Στρουμπή, Γαλάτη, Αγίου Ζαχαρία, Τσόκου Θεοδοσίου Διδασκάλου, Περικλή Πλακωτάρη, Ελευθερίου Λιτσάκη και Χατζηλουκή (οι τρεις τελευταίες ονοματοδοτήθηκαν από την σημερινή Δημοτική Αρχή). Τοποθετήθηκαν, επίσης, κι άλλες πινακίδες ονοματοθεσίας στις οδούς Νικολάου Σωτηράκη (ξεκινάει από το Αργέντικο και καταλήγει στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα στην Καρδαμάδα) και Μιχάλου (κεντρική οδός Θυμιανών), οι οποίες είχαν πριν μόλις μία. Πρόκειται για μία κίνηση του Δήμου της Χίου, που βελτιώνει αισθητά ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής των κατοίκων των παραπάνω οδών, καθώς δεν υπάρχει πλέον κρατική υπηρεσία και ιδιωτική εταιρεία, που να μην τους ζητά το που ακριβώς διαμένουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου ανέθεσαν σε εξειδικευμένη εταιρεία την εκπόνηση έκθεσης σχετικά με τις προοπτικές της κρουαζιέρας για τη Χίο η οποία παρουσιάστηκε σήμερα.
Η έκθεση διερευνά τις προοπτικές που έχει η Χίος σαν τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας λαμβάνοντας υπόψιν τις τάσεις της αγοράς και τις εξελίξεις στον κλάδο προτείνοντας βελτιώσεις και αναβαθμίσεις των υπαρχουσών υποδομών καθώς και ενέργειες για σύναψη συνεργασιών με εταιρείες κρουαζιέρας προκειμένου να αυξηθούν οι προσεγγίσεις στο νησί μας τα επόμενα χρόνια που αναμένεται ανάπτυξη του κλάδου.

Πινακοθήκη Δήμου Χίου

 

Μεταφορικό Ισοδύναμο

 

Καταθέτουμε ζητήματα που αφορούν τον Κάμπο της Χίου

dimosia diavoulefsi kampos

 

banner gia compostopoiisi

Compost

CompostImage

Φόρμα για την Οικιακή Κομποστοποίηση


Μετάβαση στη Φόρμα

Αναζήτηση

diavgeia all logo

Comodo SSL