Απάντηση σε δημοσίευμα

Σε συνέχεια αναφορών του κ. Ιακώβου Μπριλή, σχετικά με τα έργα υποδομών, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ή εκτελούνται τα τελευταία χρόνια, επισημαίνουμε τα εξής, σε ό,τι αφορά το Δήμο Χίου:

κ. Μπιρλή,

• Αναφορικά με το Κάστρο της Χίου, βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερα έργα για την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό του και όσον αφορά το σχόλιό σας για τις καπαριές, μάλλον έχετε πολλούς μήνες να περάσετε περιφερειακά του Φρουρίου.

• Η οδός Απλωταριάς ανακατασκευάζεται με χρήματα του ΕΣΠΑ, από το συγκεκριμένο μέτρο του προγράμματος, τα οποία, αν δεν απορροφηθούν, θα χαθούν.

• Οι σωλήνες του Ναγού, που αναφέρετε, δεν υφίστανται πλέον, έχουν αντικατασταθεί με πλαστικούς σωλήνες, από τους οποίους υδρεύεται η κεντρική Χίος το χρονικό διάστημα Δεκέμβριο έως Μάιο, με περίπου 7000 κυβικά ανά ημέρα.

• Οι μύλοι στα Ταμπάκικα ανακατασκευάζονται μετά από πολλά χρόνια και συντηρούνται.

• Οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για την επέκταση του αεροδρομίου ολοκληρώθηκαν και το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την ΥΠΑ, θα διαμορφωθεί το τμήμα προς Βορρά.

• Το άγαλμα του Πλαστήρα θα τοποθετηθεί εκεί, που θα μας υποδείξει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όλα τα παραπάνω αφορούν το Δήμο της Χίου, για τα επιπλέον ζητήματα, αρμόδιες είναι άλλες υπηρεσίες και κρατικοί φορείς.

Μια επίσκεψη στις υπηρεσίες του Δήμου ή στα γραφείο του Δημάρχου θα σας δώσει τη δυνατότητα να ενημερωθείτε, ώστε να αποφεύγονται τυχόν λανθασμένες εντυπώσεις, διότι ευτυχώς στον τόπο μας πραγματοποιούνται και θετικές ενέργειες, αν και συνηθίζεται να προβάλλεται μόνο κάθε τι αρνητικό.

Από το γραφείο τύπου