Απάντηση σε δημοσίευμα

Στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να διεκδικεί και να υλοποιεί υποδομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για τον σκοπό αυτό τα τελευταία χρόνια, έχουν εκτελεσθεί μια σειρά από έργα, όπως ο δρόμος Χίου – Μεστών, το λιμάνι Μεστών, (απομένει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου η ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων), το λιμάνι στα Ψαρά, το φράγμα Κατράρη και πολλά άλλα.

Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις για την επέκταση του αεροδρομίου προς Βορρά και Νότο και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η διαμόρφωση του clearway προς Βορρά και ολοκληρώθηκε η μελέτη της Α’ φάσης για την κατασκευή του νέου Λιμένα στη θέση Κοντάρι.

Στο εύρος των αρμοδιοτήτων τους τα ΜΜΕ, μπορούν να προβάλλουν ή να μην προβάλλουν τη δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συμφωνούν ή να διαφωνούν με τη σκοπιμότητα ενός έργου, και να σχολιάζουν σχετικά στο πλαίσιο, που τους επιτρέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Όσον αφορά την ΑΛΗΘΕΙΑ, είναι γνωστές οι απόψεις του Διευθυντή της εφημερίδας και η εναντίωση του και στην επέκταση του αεροδιαδρόμου, αλλά δυστυχώς (γι’ αυτόν) οι απαλλοτριώσεις έγιναν, διότι το απαιτούσε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μας.

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και για το νέο Λιμάνι Χίου, είμαστε πεπεισμένοι ότι την ίδια άποψη έχει και η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού μας.

Παρά ταύτα, επανέρχεσθε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά το νησί μας, μερικές μέρες πριν από τη σύσκεψη της Γ.Γ. Λιμένων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με πρωτοσέλιδο, που το ύφος του, αν μη τι άλλο, δεν τηρεί στοιχειωδώς τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, προσβάλλει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον δημοκρατικό προγραμματισμό της και ενισχύει μόνο όσους αναζητούν ευκαιρία να τορπιλίσουν την υλοποίηση αυτού του έργου (ανάλογα με τις εξελίξεις, θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό).

Τέλος, δεν θεωρούμε σκόπιμο να επαναλάβουμε, για μια ακόμα φορά, την αναγκαιότητα της κατασκευής του νέου λιμένα και της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια, καθώς συχνά βιώνουμε τριτοκοσμικές καταστάσεις, που δημιουργούνται στο υπάρχον λιμάνι, όταν μεταφέρονται με βάρκες οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια.

Από το γραφείο τύπου