Απάντηση σε δημοσίευμα για τη λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ

Χίος 10/06/2013

Επανερχόμενοι για μια ακόμα φορά στη λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ, ο οποίος παραδόθηκε στον ΔΙΑΝΟΧ (φορέας διαχείρισης του Δήμου) πριν από μερικές μέρες, απαντάμε ως εξής:

Ό,τι έχει σχέση με τη δημοπράτηση του δρόμου και τυχόν θέματα απαλλοτριώσεων, αρμόδια να απαντήσει είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου που εκτελεί το έργο του δρόμου και του οποίου ως γνωστόν η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε τον Αύγουστο 2010 από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Ο Δήμος Χίου έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα μηχανήματα για τη μεταφορά των απορριμμάτων από κονδύλια της Ε.Ε., προχώρησε στο δύσκολο στάδιο της Ανακύκλωσης, αφού πρόσφατα εξασφάλισε το σύνολο των αδειοδοτήσεων, λειτούργησε τον Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων και δημοπρατεί στην Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 12/6 τον πρώτο Σταθμό Μεταφόρτωσης.

Τα τέλη καθαριότητας του Δήμου είναι καθηλωμένα τα τελευταία χρόνια και δεν είναι στις προθέσεις μας καμία αύξηση. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι τα αναφερόμενα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

Ο Δήμος Χίου σε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πατρίδας μας δυσμενή οικονομική συγκυρία τόλμησε και Ανακύκλωση να κάνει και Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων να λειτουργήσει και τους ΧΑΔΑ (χωματερές) ανά τη Χίο να αποκαταστήσει και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης να δημοπρατήσει και τέλος να αναθέσει τη ΜΠΕ για τη μηχανική διαλογή των απορριμμάτων.

Αυτό το οποίο δυστυχώς διαπιστώσαμε σε αυτή την όντως δύσκολη προσπάθεια που καταβάλουμε, είναι ότι δεν έχουμε τη στήριξη και τη βοήθεια σας ως Μ.Μ.Ε.

από το γραφείο τύπου