Απάντηση σε ΕΛΜΕ

Η περικοπή στις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών είναι ένα γεγονός, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Θα πρέπει όμως να επισημανθούν κάποια στοιχεία όσον αφορά την κάλυψη των δαπανών του συνόλου των σχολείων του Δήμου μας.

Ως γνωστόν από το καλοκαίρι του 2011 λειτουργούν οι ενιαίες σχολικές επιτροπές, μία για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μία για τη Δευτεροβάθμια.

Η πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΧ, καθαρίστριες, αλλά και όλων των επισκευαστικών εργασιών είναι πλέον αρμοδιότητα των ενιαίων σχολικών επιτροπών, ενώ για τις άμεσες λειτουργικές δαπάνες των σχολείων κατανέμονται στους λογαριασμούς των διευθυντών επιμερισμένα ποσά από τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις (για το 2011 προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες, διέθεσε περίπου 120.000 ευρώ), ενώ έχει ήδη προβεί σε μία έκτακτη και για το 2012.

Ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν στις νεοσύστατες επιτροπές (έλλειψη προσωπικού, τεράστιος όγκος λογιστικών δεδομένων κλπ), σε κάθε περίπτωση υπήρχε άμεση διευθέτηση των προβλημάτων που ανέκυπταν, παρά την υφιστάμενη γραφειοκρατία.

Επισημαίνουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προμήθεια πετρελαίου με μειοδοτικό διαγωνισμό, που θα βαρύνει τις σχολικές επιτροπές και αυτός ήταν και ο λόγος, που δεν μπορούσαμε να προμηθευτούμε αυτήν την εποχή.

Υπάρχει δε και η προφορική διαβεβαίωση από το Υπουργείο, ότι η τιμή του πετρελαίου για τα σχολεία θα παραμείνει στα φετινά επίπεδα και αναμένουμε τη σχετική εγκύκλιο.

Το σίγουρο όμως είναι, ότι διεκδικούμε αυξήσεις στις επιχορηγήσεις των επιτροπών και είμαστε πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και όλης της μαθητικής κοινότητας.

Νύκτας Νικόλαος

Πρόεδρος ΔΕΠ