Απάντηση σε Παραγωγούς

Λυπούμαστε ειλικρινά, διότι κάποιοι παραγωγοί προσπαθούν να εμπλέξουν τη δημοτική αρχή σε ένα θέμα, στο οποίο δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη, ενώ όλοι γνωρίζουν τις επανειλημμένες προσπάθειες, που έχουν καταβληθεί για τη στήριξη των ντόπιων παραγωγών, σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο νησί μας, όσο και στις υπόλοιπες αγορές (διαφημιστικές εκστρατείες, εκθέσεις, αγορές προϊόντων, προβολές κλπ ).

Ερχόμενοι στο θέμα, στο οποίο αναφέρονται οι παραγωγοί σας επισημαίνουμε τα εξής: ο συγκεκριμένος παραγωγός, από την Αχαΐα, ελέγχθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία, είχε όλες τις προβλεπόμενες άδειες και διέθετε τα παραστατικά, που όφειλε να εκδίδει, σύμφωνα με το νόμο.

Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα εκ του νόμου, σε μια ελεύθερη οικονομία, να απαγορεύσουμε σε κάθε παραγωγό, να πουλήσει το προϊόν του, εφόσον διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες, ούτε έχουμε τη δυνατότητα άρνησης στάθμευσης σε χώρους ελεύθερης στάθμευσης.

Ο αντιδήμαρχος Χίου, Π. Στεφάνου επικοινώνησε τηλεφωνικά με ντόπιους παραγωγούς, προτείνοντάς τους την ταυτόχρονη πώληση χιώτικης πατάτας και την παράλληλη ενημέρωση του κοινού για την ποιότητα και την τιμή του χιώτικου προϊόντος.

Ο Δήμος Χίου περιμένει από το Περιφερειακό Συμβούλιο τον ορισμό της ειδικής επιτροπής για τις λαϊκές αγορές, ώστε να υλοποιηθεί ο θεσμός της λαϊκής αγοράς, κατόπιν της δέσμευσης της δημοτικής αρχής και του ενδιαφέροντος των τοπικών παραγωγών.

Τέλος λυπούμαστε για την εικόνα που έχουν διαμορφώσει οι ντόπιοι παραγωγοί, η οποία είναι πραγματικά άδικη για τη δημοτική αρχή και τις διαπιστωμένες προσπάθειές της για τη στήριξη των χιωτών παραγωγών.

Από το γραφείο τύπου