Απάντηση σε Ραδιοφωνικό Σταθμό

Σε συνέχεια σχολίου σας στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, «γιατί πρέπει το κράτος να δώσει χρήματα στους δήμους», σας επισημαίνουμε ότι οι Δήμοι δεν ζητούν από το κράτος να δώσει χρήματα από αυτά, που δεν έχει, ζητούν να τους δοθούν τα χρήματα, που οι πολίτες πληρώνουν στο κράτος, αλλά αυτό δεν τα αποδίδει.

Όσον αφορά την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, θα πρέπει να έχετε ενημερωθεί ότι στο διάστημα της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, προσπαθούμε και αξιοποιούμε κάθε περιουσιακό στοιχείο του Δήμου (π.χ. κτίριο Λάδης, δημοτικό κτίριο Προκυμαίας, παλιά Λαχαναγορά, παλαιά Σφαγεία, κλπ).

Για το σχόλιό σας, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ για το ασθενοφόρο της Βολισσού, σας αναφέρουμε ότι το ασθενοφόρο της Βολισσού είναι περιουσιακό στοιχείο του Δήμου, για τον σκοπό αυτό αγοράστηκε, ο Δήμος διαθέτει οδηγό για τη μεταφορά των ασθενών και καλύπτει τα έκτακτα περιστατικά όλο το 24ωρο. Ως εκ τούτου, η κράτηση του ασθενοφόρου από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι παράνομη και καταχρηστική. Δεν θεωρούμε ότι αξίζει να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του προεδρείου του ΣΕΣΝΟΧ, οι οποίες διακατέχονται από εμπάθεια και δηκτικότητα προς τη δημοτική αρχή.

Τέλος, όσον αφορά τα σχόλιά σας για τη χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων, σας ενημερώνουμε ότι ήδη εδώ και 10 μέρες, με πρωτοβουλία του Δήμου, έχει ανατεθεί σε 2 δασολόγους, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να προχωρήσει η καταγραφή και να συνταχθεί ο πίνακας υλοτομίας, που θα προσδιορίσει τη συνολική επιφάνεια των καμένων εκτάσεων.

Από το γραφείο τύπου