Αποστολή Δημάρχου Χίου προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού Κο Νικητιάδη

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,


Ενημερωθήκαμε σχετικά με επαφές που πραγματοποιήσατε τόσο με Τοπικούς Φορείς της Δωδεκανήσου, όσο και με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, αναφορικά με τη δημιουργία Visa Center στην Αττάλεια και την Αλικαρνασσό, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση Τούρκων επισκεπτών προς το νησιά της Δωδεκανήσου.Σας γνωρίζω ότι ως Δήμαρχος Χίου αλλά και ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του Βορειοανατολικού Αιγαίου, λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών, καθώς κρίνουμε ότι οι τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες θα συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο την έλευση Ευρωπαίων τουριστών προς την περιοχή μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σας ζητούμε να εξετάσετε τη δημιουργία αντίστοιχων κέντρων έκδοσης βίζας σε περιοχές που γειτνιάζουν με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αποβλέποντας προς την τόνωση των τοπικών αγορών.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για την παροχή περαιτέρω διευκρινήσεων ή πληροφοριών, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Χίου και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Μούνδρο.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκριση σας, στο αίτημα μας αναμένουμε τη λήψη πρωτοβουλιών σας.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Χίου

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ