Χαιρετισμός Δημάρχου Χίου για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ Μάρκου

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κύριε υμών κύριε Μάρκε,

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και με βαθύ σεβασμό, σας υποδεχόμαστε σήμερα στο νέο τόπο της Διακονίας σας, τη Μητρόπολη Χίου  Ψαρών & Οινουσσών, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδας σας.

Στις 17 Ιουλίου 2011, ο Xιακός λαός αποχαιρέτησε ένα λαμπρό πνευματικό και εκκλησιαστικό ηγέτη, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του πνευματικού και κοινωνικού του έργου στο δημόσιο βίο του νησιού μας, το μακαριστό Μητροπολίτη Διονύσιο.

Σήμερα, ο ίδιος λαός, ενωμένος, υποδέχεται με αισθήματα χαράς, συγκίνησης,  ενθουσιασμού και ελπίδας, το νέο Ποιμενάρχη  του. Τίποτα δεν μπορεί μια τέτοια ημέρα να πτοήσει τους πιστούς να βρεθούν σήμερα εδώ, για να σας προϋπαντήσουν, επιθυμώντας να εκφράσουν την άδολη αγάπη τους και να αναφωνήσουν όλοι μαζί «ΑΞΙΟΣ».

Σε μια δύσκολη εποχή, σε μια εποχή μεγάλων αμφισβητήσεων και προσδοκιών, χρειαζόμαστε τον παρηγορητικό λόγο της αγάπης και την ενεργή στήριξη της Εκκλησίας μας, που μετριάζει τις αδυναμίες μας και καθιστά την πορεία του ανθρώπου, όσο το δυνατόν ανώδυνη.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλουν την ουσία και το κοσμοσωτήριο πνεύμα του χριστιανισμού.

Η εκλογή σας σηματοδοτεί μια νέα εποχή ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολή μας.

 

 

 

Είμαστε βέβαιοι ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση και η εκκλησιαστική σας εμπειρία εγγυώνται μια επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.

Σεβασμιότατε, σας καλωσορίζουμε στο νησί μας και ως εκπρόσωπος της χιώτικης κοινωνίας, σας διαβεβαιώνω ότι θα σταθούμε αρωγοί στο δύσκολο πνευματικό και εκκλησιαστικό σας έργο.

Εύχομαι από καρδιάς την από θεού ενίσχυση, στο τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο, που από σήμερα αναλαμβάνετε.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στο  Μακαριότατο  Αρχιεπίσκοπο  Αθηνών και πάσης Ελλάδος και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, για την άψογη διαδικασία της εκλογής, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας.

Το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, προσδοκά από την Εκκλησία μας, να συνεχίσει να ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία του λαού μας, υπό την άξια ηγεσίας σας.

 

 

ΑΞΙΟΣ