Χαιρετισμός του Δημάρχου για το Συνέδριο Χιακών Σωματίων Αμερικής

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες

Κυρίες και κύριοι,

 

Με μεγάλη χαρά και με ιδιαίτερη συγκίνηση σας καλωσορίζω στην πατρίδα σας.

Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική και τιμητική σας πρόσκληση να παρευρεθώ στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο απόδημων Χίου και στο 57ο Ετήσιο Χιακό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο.

Η πρωτοβουλία σας, να στηρίξετε την οικονομία του νησιού μας μέσα από τα Συνέδρια σας, μας δίνουν δύναμη στην προσπάθεια που καλούμαστε να καταβάλουμε στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύει η Ελλάδα.

Ο ελληνισμός της διασποράς είναι αναμφίβολα ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού γιατί η καρδιά και η ψυχή σας χτυπάει για το όμορφο νησί μας, καθώς είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι δραστήριοι και ανήσυχοι Χιώτες όπου κι αν «φιλοξενούνται» καταφέρνουν πάντα να διαπρέψουν και να αναδειχθούν αλλά και να μεταφέρουν τις ομορφιές τις πατρίδας μας ως πρεσβευτές του τόπου μας.

Όλοι εσείς, που βρίσκεστε σήμερα σ’ αυτή την αίθουσα αλλά και αυτοί που δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας, είναι όλοι αυτοί, που μεταλαμπαδεύουν την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό του ακριτικού νησιού μας.

Αγαπητοί συμπατριώτες, γνωρίζω καλά, πως είστε περήφανοι για την καταγωγή σας αλλά και για τη Χίο που πορεύεται με σίγουρα και σταθερά βήματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω, πως ως Δήμαρχος Χίου, θα έχω πρωταρχικό μου στόχο την μελλοντική ανάπτυξη της Χίου με όραμα και σωστό σχεδιασμό.

Άλλωστε η στενή συνεργασία των Αποδήμων με ανθρώπους και φορείς της Χίου, αποτελεί την ουσιαστική επικοινωνία των δυνάμεων του τόπου σε όλο τον κόσμο και τη δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής για την περιοχή μας αλλά και για τους κατοίκους της.

Νοιώθω την ανάγκη από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη μαζική, ζεστή και εγκάρδια ανταπόκριση στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής και των Διοργανωτών. Τέλος, δεν θα παραλείψω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές, την Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το Συνέδριο.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και στο έργο σας.      

 

 

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

και εκτίμηση

 

 

 

Πολύδωρος Λαμπρινούδης

 

Δήμαρχος Χίου