Δελτίο Τύπο από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΟΥ

e-mail:peekpe.chiou@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 όσοι εκπαιδευτικοί ασχολούμαστε με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, ιδρύσαμε Παράρτημα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Χίου.

Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 27ης Μαρτίου 2012 αποφασίσαμε να συμμετέχουμε με όλους τους τοπικούς φορείς του νησιού ,στη Δράση για «την Ώρα της Γης», το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012.

Φέτος δίνουμε το δικό μας παρόν. Καλούμε κάθε ένα συνάδελφο, γονέα, παιδί ή και φίλο-έχοντας γάντια μιας χρήσης και τη δική του σακούλα-σε καθαρισμό του Δημοτικού Κήπου, στις 7 μ.μ. Στη συνέχεια, με ένα «εναλλακτικό φωτιστικό μέσο» π. χ. φαναράκι, κερί κλπ. ακολουθούμε τη συμβολική πορεία στους δρόμους της Πόλης μας.

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 στις 5 μ. μ. καλούμε όλα τα παιδιά, κι όσους αισθάνονται παιδιά, στο Δημοτικού Κήπο να ακούσουν παραμύθια και να δημιουργήσουν εικαστικά, με «τα άχρηστα-χρήσιμα» υλικά, που την προηγούμενη μέρα θα συλλέξουμε από το συμβολικό καθαρισμό του χώρου.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, σβήνουμε για μια ώρα τα φώτα του σπιτιού μας και κάνουμε την κάθε μέρα,«Μέρα Συμμετοχής και Δράσης».

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. ΧΙΟΥ