Δελτίο Τύπου – Αγιάσματα

Δελτίο Τύπου - Αγιάσματα

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στη Χίο, χθες, Τρίτη, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Μάρκος Δανάς.

Κατά την παραμονή του στο νησί επισκέφθηκε το Υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων και στη συνέχεια, είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού.

Έπειτα από μακρόχρονη προσπάθεια, εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να λάβει θετική γνωμοδότηση ο Φάκελος αναγνώρισης της Ιαματικής πηγής Αγιασμάτων, ώστε στη συνέχεια, να αποκτήσει ΦΕΚ αναγνώρισης στο οποίο θα πιστοποιούνται οι θεραπευτικές ενδείξεις του ιαματικού νερού.

Ήδη, από πέρυσι, το υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων κατάφερε να επιτύχει αύξηση των επισκεπτών, κατά 60%, χάρη στη διεύρυνση ωραρίου και την επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας, με τη συνεργασία της ΔΗΚΕΧ του Δήμου Χίου και της ΚοινΣεπ «Θέρμαι Αγιασμάτων», στην οποία συμμετέχουν όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής.

Ως επόμενο βήμα στον προγραμματισμό του Δήμου Χίου είναι η προετοιμασία μελετών για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ώστε να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές του υδροθεραπευτηρίου.

Κοινή διαπίστωση της δημοτικής αρχής και του γ.γ. του Συνδέσμου είναι ότι το υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων οφείλει να εκσυγχρονιστεί, ώστε σε συνδυασμό με τις περιπατητικές διαδρομές η κοιλάδα των Αγιασμάτων με τα γύρω χωριά να καταστούν τοπικός πόλος θεματικού τουρισμού, ο οποίος θα ενισχύσει την Αμανή.