Δελτίο Τύπου – Απάντηση σε δικτυακό Τόπο

Χίος 16/04/2013

Σε απάντηση του σχετικού δημοσιεύματος στον δικτυακό τόπο “Chiospress.gr” με τίτλο «Απίστευτα πράγματα έρχονται στο φως για την ανακύκλωση του Δήμου-Τεράστιες ευθύνες πολιτικών προσώπων» και προς αποκατάσταση της αλήθειας και των γεγονότων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

1. Η εταιρεία «Οικόπολις ΕΠΕ» στην οποία ανατέθηκε με δύο συμβάσεις η διαδικασία της ανακύκλωσης στον Δήμο της Χίου και μετά από δύο διαγωνισμούς που απέβησαν άγονοι διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλεπόταν από την διακήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού.

Θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον ανακριβές και άδικο για τις υπηρεσίες του Δ.Χίου η αναφορά σας στην απουσία ελέγχου των απαιτούμενων για τον διαγωνισμό και την ανάθεση παραστατικών και σας αναφέρουμε ότι αυτά είναι διαθέσιμα από την υπηρεσία μας σε όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον για να τα ερευνήσει αφού ο συντάκτης του δημοσιεύματος προφανώς δεν το έπραξε.

2.Κατά τα άλλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Χίου βρίσκεται στην διαδικασία ολοκλήρωσης των αδειοδοτήσεων των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων του εργοστασίου αλουμινίου της ΒΙΑΛ προκειμένου να στεγάσει την προσωρινή αποθήκευση και δεματοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Από το γραφείο τύπου