Δελτίο Τύπου – Απάντηση σε εφημερίδα

Χίος 16/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαντώντας σε σχόλια σας ,στην στήλη «Αληθινά», σχετικά με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τόσο της προκυμαίας όσο και της Απλωταριάς σας παραθέτουμε τα εξής:

Η παρούσα Δημοτική Αρχή τηρεί με πλήρη συνέπεια το σχετικό νόμο και τις διατάξεις του, που έχουν να κάνουν με τις κυρώσεις που αναλογούν σε κάθε ιδιοκτήτη καταστήματος, σε περίπτωση λειτουργίας χωρίς άδεια ή σε περίπτωση ηχορρύπανσης. (Σας επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου).

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, για το κλείσιμο των συγκεκριμένων καταστημάτων, οι ιδιοκτήτες εξαντλώντας κάθε νομοθετικό τους δικαίωμα, προβαίνουν στο Διοικητικό πρωτοδικείο, απ’όπου εξασφαλίζουν προσωρινές διαταγές αναστολής εκτέλεσης των αποφάσεων του Δημάρχου.( Σας επισυνάπτουμε σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης).

Τέλος σας επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά ότι σχετικά με τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, η Δημοτική Αρχή τηρεί το νόμο όπου απαγορεύει το «σβήσιμο» των κλήσεων( εκτός από εξεζητημένες περιπτώσεις) και με εντολή του Δημάρχου εφαρμόζεται αυστηρά.

Θεωρούμε ότι και για τα δύο παραπάνω θέματα, γίνεται παραπληροφόρηση, απ’το συγκεκριμένο άρθρο της εφημερίδας σας, ενώ γράφονται σχόλια απαράδεκτα και συκοφαντικά, για την αποκατάσταση των οποίων σας παρακαλούμε.

Από το γραφείο τύπου