Δελτίο Τύπου – Chios Art Festival

CHIOS ART FESTIVAL

Το Chios Art Festival ξεκίνησε! Με ένα απόλυτα διαδραστικό πρόγραμμα εργασιών, και τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών, καθηγητών και καλλιτεχνών, με τη συνεργασία του “Pinelo Art Gallery” της Κωνσταντινούπολης, του Δήμου Χίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου της Βολισσού, η Αμανή θα μετατραπεί σε ένα πολιτιστικό καμβά. Χρώματα από τη φύση, το ξεχωριστό κάστρο της Βολισσού και το μαγευτικό τοπίο θα αποτελέσουν κεντρικό θέμα των έργων τέχνης. Παράλληλα, στο Φεστιβάλ Τέχνης για τη Χίο μας, θα συμμετέχουν ενεργά και Χιώτες καλλιτέχνες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν στην καλλιτεχνική προβολή του τόπου μας, καθώς και στην ανταλλαγή καλλιτεχνικών ιδεών με Τούρκους συναδέλφους τους.
Η διαπολιτισμική αυτή διοργάνωση στοχεύει στην συνεχή πολιτιστική αλληλεπίδραση της χιακής κοινωνίας με εκείνη της γειτονικής Τουρκίας, μέσα από πολιτιστικές ανταλλαγές και ποικίλες άλλες πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις.
Η συμβολή του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου υπήρξε καθοριστική για την πραγματοποίηση αυτής της πολιτιστικής δράσης. Ο Δήμος Χίου ευχαριστεί όσους έχουν συνδράμει στην πραγματοποίηση αυτού του Φεστιβάλ και επικροτεί κάθε ομαδική προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια της προώθησης του πολιτισμού και της ανάπτυξης του τουρισμού στο νησί μας.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 (1η ημέρα): Ανακαλύπτοντας την Πόλη της Χίου
• Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 (2η ημέρα): Εργασίες καλλιτεχνικού εργαστηρίου και ανοιχτή έκθεση των έργων στο Σχολείο της Βολισσού
• Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 (3η ημέρα): Εργασίες καλλιτεχνικού εργαστηρίου στο δρόμο της παλιάς αγοράς της Βολισσού
• Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 (4η ημέρα): Ξενάγηση στο νησί της Χίου και περιήγηση στην κεντρική αγορά της πόλης

 

 

CHIOS ART FESTIVAL