Δελτίο Τύπου Δήμου Χίου – Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου από τον Δήμο Χίου και τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο Δήμος Χίου, σε συνεργασία με την ανθρωπιστική οργάνωση «Οι Γιατροί του κόσμου», μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προχωρήσουν στη στελέχωση ενός κοινωνικού ιατρείου στη Χίο, το οποίο θα αποτελέσει μια ακόμα αξιόπιστη λύση για την πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη των κατοίκων του νησιού.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου θα γίνεται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 13:30 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), στο υπόγειο του κεντρικού Δημαρχείου (χώρος Δημοτικού ιατρείου). Θα παρέχονται δωρεάν ιατρικές και άλλες συναφές υπηρεσίες στους Δημότες Χίου.
Δικαιούχοι θα είναι άποροι, οικονομικά αδύνατοι, μακροχρόνια άνεργοι κ.α., οι οποίοι είναι ήδη δικαιούχοι σε κάποια από τα προγράμματα πρόνοιας η αποδεδειγμένα ανασφάλιστοι, γεγονότα τα οποία θα αποδεικνύονται από τα αρχεία ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του μητρώου δικαιούχων τακτικών προνομιακών επιδομάτων και του μητρώου των δικαιούχων δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης της Δ/νσης Κοινωνικής προστασίας του Δήμου Χίου.
Σημειώνεται ότι η εισροή φαρμάκων στο κοινωνικό ιατρείο θα συνεχιστεί κανονικά έως ότου να περάσει στο κοινωνικό φαρμακείο στις αρχές του επόμενου χρόνου.