Δελτίο Τύπου για την απαράδεκτη καθυστέρηση σε σημαντικά έργα υποδομών για το νησί μας.

Χίος 26/07/2013

Συνεχίζονται οι πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση σε σημαντικά έργα υποδομών για το νησί μας.

Με ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, φορείς του νησιού μας, με τη συνδρομή του Δήμου , ζητούν να δοθεί απάντηση, γιατί υπάρχει αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων του αεροδρομίου.

Απαιτούν άμεσα να σταλεί κλιμάκιο από το Υπουργείο Υποδομών, την ΥΠΑ και το Υπουργείο Οικονομικών (εμπλέκεται και η Κτηματική Υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου), ούτως ώστε να βρεθεί μία λύση για αυτό το μείζον θέμα.

Παράλληλα ο Δήμος Χίου και ο κ.Κολοκυθιάς Μιχάλης- ως τουριστικός πράκτορας της Χίου- προγραμματίζουν για τις αρχές Σεπτέμβρη, συνάντηση με εκπροσώπους της Commission και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με κύριο θέμα συζήτησης τις υποδομές του νησιού μας(αεροδρόμιο,λιμάνι κ.α)

Είναι πρωτοφανές εν έτη 2013 η Χίος να μην έχει προβλήτα για κρουαζιερόπλοια, σε μία περίοδο που ο τουρισμός της κρουαζιέρας είναι στο επίκεντρο.

Από το γραφείο τύπου

Υ.Γ.: Στην προαναφερόμενη συνάντηση των Βρυξελλών, μπορούν να παρεβρεθούν όσοι φορείς ενδιαφέρονται. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2271350800.