Δελτίο Τύπου για την παραχώρηση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου μας.

ΚΟΙΝ ΧΩΡΟΙ

Χίος  6/6/2013

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα κανονιστική απόφαση παραχώρησης των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου μας, συνεχίζονται οι εργασίες αφαίρεσης των αυθαίρετων κατασκευών (πέργκολες) από τους επαγγελματίες, ακολουθώντας τις υποδείξεις των Υπηρεσιών του Δήμου μας.

Καλούμε τους επαγγελματίες, στους οποίους έχουν κοινοποιηθεί παραβάσεις αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετων καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων, να προχωρήσουν στην άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων, καθώς η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με βάση τη νομοθεσία του Καλλικράτη και τη νέα κανονιστική απόφαση, μπορεί να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων.

Τέλος καλούμε όσους δεν έχουν υποβάλει αίτημα για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων για το 2013, να προχωρήσουν στην κατάθεση του σχετικού αιτήματος.

Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, η αισθητική εικόνα και λειτουργικότητα των κοινοχρήστων χώρων και η ασφάλεια της κίνησης των πεζών.

Από το γραφείο τύπου

ΚΟΙΝ ΧΩΡΟΙ