Δελτίο Τύπου για τις αφίξεις των Τούρκων επισκεπτών

Χίος, 29. 07. 2013

Συνεχίζονται με ανοδικούς ρυθμούς οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στο νησί μας, καθώς το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τελωνείου Χίου, ο αριθμός των αφίξεων έφτασε τους 1.900.

Η προτίμηση των Τούρκων γειτόνων μας για το νησί της μαστίχας δείχνει να έχει παγιωθεί μετά και από τις στοχευμένες ενέργειες που έχει κατ’ επανάληψη πραγματοποιήσει ο Δήμος Χίου για την προσέλκυση επισκεπτών. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη, 30 Ιουλίου, ένα ακόμα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός θα λάβει χώρα στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου, όπου εμφανίζεται η «Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων», με 50 Έλληνες και Τούρκους μουσικούς, για μία συναυλία που υπηρετεί τον ευγενικό σκοπό της συναδέλφωσης των δύο λαών. Η είσοδος για τη συναυλία είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, κατά το διάστημα 30 Ιουλίου – 4 Αυγούστου θα λειτουργήσει η 9η Γιορτή Αγροτουρισμού, πόλος έλξης επισκεπτών.

Το κύμα των αφίξεων από την Τουρκία αναμένεται να κορυφωθεί κατά το τριήμερο 8-11 Αυγούστου, περίοδος κατά την οποία οι γείτονές μας γιορτάζουν το Μπαϊράμι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τουριστικά γραφεία του νησιού μας, αναμένονται περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες.

Ο Δήμος Χίου θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την προβολή της Χίου, ενώ παράλληλα καλεί όλους τους επαγγελματίες που εμπλέκονται με τον Τουρισμό, να επιδείξουν επαγγελματισμό, στοχεύοντας σε μια μακροχρόνια ανάπτυξη δεσμών με τους γείτονες και αποφεύγοντας ενέργειες που εκθέτουν το νησί μας και αφήνουν αρνητικές εντυπώσεις στον επισκέπτη.

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου