Δελτίο Τύπου για τον ΣΕΣΝΟΧ

Σε απάντηση δηλώσεων του Προεδρείου του ΣΕΣΝΟΧ σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με τη διασφάλιση των εργασιακών τους ζητημάτων, αλλά και τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα αιτήματά τους, αναφέρουμε τα εξής:

Φίλοι του Προεδρείου ΣΕΣΝΟΧ,

θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι, όπως ο τομέας της Υγείας – στην προκειμένη περίπτωση το Νοσοκομείο Χίου – έτσι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει μεγάλα και σημαντικά προβλήματα.

Είναι γνωστό ότι οι προσλήψεις πλέον στον δημόσιο τομέα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και γι’ αυτό άλλωστε δεν έχουν εγκριθεί ακόμη οι θέσεις για οδηγούς ασθενοφόρων, που έχουμε ζητήσει. Να είστε όμως βέβαιοι ότι αν αυτές εγκρίνονταν, θα παρείχαν τις υπηρεσίες τους άμεσα στο Νοσοκομείο Χίου σε μία προσπάθεια στελέχωσης των ασθενοφόρων Αμανής και Καρδαμύλων.

Πρόσφατα μάλιστα ο Δήμαρχος Χίου, ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, είχε συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας της Βουλής, όπου έθεσε, τόσο στα μέλη της επιτροπής όσο και στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Λυκουρέντζο, θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο μας, όπως υποστελέχωση θέσεων, έλλειψη φαρμάκων και υλικών, μη χρηματοδότηση εφημεριών κ.α.

Αντί λοιπόν να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας, βρήκατε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά, ενόψει των απεργιακών σας κινητοποιήσεων, να στραφείτε κατά της Δημοτικής Αρχής.

Λυπούμεθα ιδιαίτερα για την αντιπολιτευτική σας τακτική απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή σας η κίνηση έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μοναδικός κριτής σε κάθε μας ενέργεια είναι μόνον οι πολίτες της Χίου.

Από το γραφείο τύπου