Δελτίο Τύπου – Ξεκίνησαν τα έργα καθαρισμού στο Αεροδρόμιο μετά από παρέμβαση του Δημάρχου

Ξεκίνησαν τα έργα καθαρισμού στο Αεροδρόμιο μετά από παρέμβαση του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, είχε συνάντηση την Παρασκευή στην Αθήνα με διευθυντικά στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κατά την οποία ζήτησε την έκδοση αδείας κατεδάφισης, ούτως ώστε να ξεκινήσουν τα έργα καθαρισμού στην περιοχή του αεροδρομίου. Η διαδικασία είχε βρεθεί σε ένα τέλμα, καθώς ο εργολάβος περίμενε επί μακρό χρονικό διάστημα να λάβει την άδεια για να ξεκινήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης. Χάρη στην παρέμβαση του Δημάρχου, η άδεια εκδόθηκε τελικά την ίδια μέρα, και ο εργολάβος κατάφερε να ξεκινήσει τις εργασίες το Σάββατο.
Κατά τη συνάντηση του με τα στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο Δήμαρχος συζήτησε για τον προγραμματισμό των μελετών και των έργων επί των εργασιών αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου, καθώς και για τη συνεργασία του Δήμου για την ωρίμανση του έργου. Παράλληλα ζήτησε να επανεξεταστεί η παλαιότερη πρόταση για χρήση φωτεινών σηματοδοτών, καθώς και η εγγραφή του clearway.
Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε σήμερα με τον Αντιδήμαρχο, Ανδρέα Βεργίτση την περιοχή του αεροδρομίου, για να δει την πορεία των εργασιών.