Δελτίο Τύπου – Ο Νίκος Γιαλούρης «πάει» στο Σχολείο της Βολισσού

Ο Δήμος Χίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού «Ο Όμηρος» πραγματοποιούν Έκθεση Ζωγραφικής και Χαρακτικής του Νίκου Γιαλούρη, από τις μόνιμες συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Χίου, στο Σχολείο της Βολισσού, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Συλλόγου να διευρύνει την πολιτιστική του προσφορά στις εικαστικές τέχνες και τη δημιουργία Χιωτών καλλιτεχνών.
Το εικαστικό αυτό γεγονός θα αναβαθμίσει σημαντικά την πολιτιστική προσφορά της Βολισσού, τόσο στους ντόπιους, όσο και στους πολλούς παραθεριστές και τουρίστες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής, τη θερινή αυτή περίοδο. Την Έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τα πληρώματα των τριών μεγάλων ιστιοπλοϊκών αγώνων που πραγματοποιούνται μέσα στο μήνα Αύγουστο, δύο διεθνών –ο ένας προερχόμενος από την Τουρκία- και της Aegean Regatta.
Στο Σχολείο Βολισσού που είναι ένα κτήριο παραδοσιακό με μεγάλη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό εικαστικό έργο του Χιώτη καλλιτέχνη Νίκου Γιαλούρη, πολύτιμη ψηφίδα του πολιτισμού του νησιού μας. Η επιμέλεια της Έκθεσης έγινε από την Ιστορικό Τέχνης κ. Έφη Παπαευθυμίου.
Η Έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015, ώρα 20:00, στον ισόγειο χώρο του Σχολείου Βολισσού και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Αυγούστου, με ωράριο λειτουργίας καθημερινά 10:00 – 12:00 και 19:00 – 21:30.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Από το Γραφείο Τύπου