ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Δ.ΧΙΟΥ

 

Το Τμήμα Ουροδυναμικής, Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ο.ΝΟ.Γ.Ο) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (Ε.Ο.Ε),  συμμετέχοντας στη Παγκόσμια Καμπάνια για την ακράτεια ούρων που έχει θεσμοθετήσει η International Continence Society,  διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 16  Ιουνίου 2018, στο  “Ομήρειο”  Πολιτιστικό Κέντρο της Χίου,  με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο του κοινού όσο και των επαγγελματιών Υγείας που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αντιμετωπίζουν άτομα με  το πρόβλημα αυτό.

Η παρακολούθηση των ομιλίων είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. Η πρωινή συνεδρία ομιλιών απευθύνεται περισσότερο στο κοινό και τους πολίτες, ενώ η απογευματινή εστιάζει σε πιο ειδικά θέματα για τους ιατρούς και επαγγελματίες υγείας. Στην εκδήλωση θα χορηγηθούν επίσης μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Με την ευκαιρία της Ημερίδας και στα πλαίσια του κοινωνικού έργου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, οι οργανωτές εξασφάλισαν την προμήθεια ενός παιδικού Ανακλινόμενου Ορθοστάτη, τον οποίον και θα ΔΩΡΙΣΟΥΝ στο Ειδικό Σχολείο της Χίου, ανταποκρινόμενοι στο ευγενικό αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Επιτροπών Ειδικής Αγωγής Χίου και στις ανάγκες των παιδιών. Η τελετή παράδοσης Δωρεάς θα λάβει χώρα το Σάββατο στις 10.00 πριν την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, παρουσία εκπροσώπων του Σχολείου, του Συλλόγου και του Δήμου Χίου.

Την Ε.Ο.Ε θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Ιωάννης Γκιάλας και ο πρόεδρος του Τμήματος Ο.ΝΟ.Γ.Ο , κ. Ιωάννης Αδαμάκης.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Ακράτειας (WCW) αποτελεί ετήσια επιστημονική – ενημερωτική εκδήλωση, που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της International Continence Society (ICS) από τον Ιούνιο του 2009 περιλαμβάνοντας δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο, με πρωταρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά, και του υγειονομικού προσωπικού, σε θέματα σχετικά με το πρόβλημα της ακράτειας ούρων.

Αφίσα 

Πρόγραμμα