Δελτίο Τύπου Δήμου Χίου – Συμμετοχή του Δήμου Χίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δελτίο Τύπου Δήμου Χίου - Συμμετοχή του Δήμου Χίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Για πρώτη φορά ο Δήμος Χίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών, των φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.
Εκτός από τις τοπικές αρχές, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής δράσεων και ενεργών πολιτών. Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας εστιάζει στα οφέλη που προκύπτουν από την έξυπνη αστική κινητικότητα, τόσο στον κάθε πολίτη μεμονωμένα, όσο και στις επιχειρήσεις, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Δίνει έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς, καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Αυτό θα βοηθήσει τις πόλεις μας να αναπτυχθούν οικονομικά και να γίνουν περισσότερο καθαρές, ήσυχες, ασφαλέστερες, λιγότερο συνωστισμένες και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε.
Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δήμου Χίου, την εθελοντική ομάδα «το Κάστρο της Χίου, ένας χαμένος παράδεισος», και τον Εκπολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Φρουρίου «ο Άγιος Γεώργιος», διοργανώνονται οι παρακάτω δράσεις:
Σάββατο 16/9 περίπατος στο Κάστρο της Χίου, συνάντηση στην πλατεία του Κάστρου στις 11.00 πμ
Κυριακή 17/9 περίπατος στον Κάμπο της Χίου και τα αρχοντικά του, συνάντηση στο γεφύρι του Κοκκαλά στις 10.00 πμ
Δευτέρα 19/9 ποδηλατάδα στο Κάστρο της Χίου, συνάντηση στην πλατεία του Κάστρου στις 6:00 μμ.