Δελτίο Τύπου Δήμου Χίου- Συνάντηση του Δημάρχου με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ομηρούπολης

Συνάντηση του Δημάρχου με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ομηρούπολης

Οι Πρόεδροι όλων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Ομηρούπολης συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, την περασμένη Πέμπτη 27/10 στο Δημαρχείο του Βροντάδου. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου και Ομηρούπολης Ματθαίος Φαφαλιός, ο Αντιδήμαρχος Στρατής Γδύσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Αποστόλης Τζιώτης και ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Αλέξης Καρίβαλης.
Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά από το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Ματθαίο Φαφαλιό των ενεργειών που γίνονται στον Βροντάδο και στα χωριά, από πλευράς του Δήμου, των δυσκολιών που ανακύπτουν και της βούλησης του Δήμου να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ συζήτησε τα προβλήματα υδροδότησης των οικισμών της Ομηρούπολης, που εμφανίζονται σε ορισμένες περιπτώσεις οξυμμένα λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας του τελευταίου χρόνου.
Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκε μια ειλικρινής συζήτηση, εκτέθηκαν απόψεις και προτάσεις, συζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις και έγιναν από όλους κατανοητές οι δυσκολίες που οφείλονται στο γενικότερο περιβάλλον λειτουργίας του Δήμου. Οι Πρόεδροι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον Αντιδήμαρχο κ. Φαφαλιό, εξαιρώντας μάλιστα τις υπηρεσίες που με δική του ευθύνη παρέχονται από μηχανήματα και συνεργεία του Δήμου για την διαμόρφωση αγροτικών οδών, καθαρισμό ποταμών και επισκευές δημοτικών υποδομών της περιοχής τους.
Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος της περιοχής διαβεβαίωσαν τους Προέδρους ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του και με τις αντικειμενικές δυσκολίες που το γενικότερο περιβάλλον δημιουργεί, ώστε να υπάρχει η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση σε όλα τα αιτήματα των Προέδρων και των δημοτών.