Δελτίο Τύπου – Σούδα

Kατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Ιουλίου o Δήμαρχος, ενημέρωσε τα μέλη αυτού για το περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε το πρωί της 19ης Ιουλίου 2017, μεταξύ του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη και των δύο Βουλευτών της Χίου, αναφορικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο Δήμαρχος καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, είχαν επίσης συνάντηση με κλιμάκιο της DG Home. Έγινε σαφές στα στελέχη που επισκέφθηκαν το νησί ότι ο Δήμος Χίου εμμένει στη θέση του για το κλείσιμο της Σούδας. Ο Δήμαρχος εξήγησε στα στελέχη, ότι αυτό το οποίο έχει προκριθεί από τους φορείς και την κοινωνία της Χίου είναι η θέση στο «18». Επίσης, ανέφερε στον εκπρόσωπο ότι είναι απαραίτητη η μεταφορά εκεί και της δομής της ΒΙ.ΑΛ.

Ο Δήμαρχος Χίου, τόνισε ότι εφόσον ο χώρος υπάρχει και η χρηματοδότηση έχει ανευρεθεί, είναι πλέον καιρός το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να αναλάβει τις ευθύνες του, να σταματήσει τις δικαιολογίες και να ανταποκριθεί στο αίτημα του Δήμου Χίου και στις ανάγκες των δημοτών!