Δελτίο Τύπου της ΠΕΔ Β. Αιγαίου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Χίος 13/06/2013

Η αιφνιδιαστική απόφαση για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) αποτελεί μεγάλο πλήγμα για όλη τη χώρα και ειδικά για την ευαίσθητη ακριτική περιοχή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Η παρουσία του ραδιοφώνου και της δημόσιας τηλεόρασης είναι, για κάποιες απομακρυσμένες περιοχές, το μοναδικό μέσο ενημέρωσης, καθώς το σήμα της ΕΡΤ κάλυπτε τον ελλαδικό χώρο και υπερίσχυε των παρεμβάσεων από τις συχνότητες ξένων σταθμών.

Γι’ αυτό το λόγο απαιτούμε ως νησιώτες, «που φυλάμε Θερμοπύλες», να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση και το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σήμα να εκπέμψει ξανά σε όλα τα ακριτικά νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ, που απολύθηκαν, μετά από αυτή την αντισυνταγματική και αδικαιολόγητη απόφαση.

Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Β. Αιγαίου, καταγγέλλουμε και αποδοκιμάζουμε αυτή την τακτική του αιφνιδιασμού και απαιτούμε την έγκυρη ενημέρωση από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Καλούμε δε τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να αναλογισθούν το μέγεθος και τις συνέπειες αυτής της απόφασης σε όλα τα επίπεδα και, έστω την ύστατη στιγμή, να αποσύρουν αυτή την κατάπτυστη πράξη, που προσβάλλει τη Δημοκρατία, στον τόπο που τη γέννησε.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου

Λαμπρινούδης Πολύδωρος

Δήμαρχος Χίου