Δελτίο Τύπου της ΠΕΔ Β. Αιγαίου για το πολυνομοσχέδιο

Χίος 18/07/2013

Ψηφίστηκε με ισχνή πλειοψηφία, το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο ως γνωστόν, περιλαμβάνονται οι διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες καταργούν συγκεκριμένες υπηρεσίες των Δήμων.

Η Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου, καταγγέλλει τους Βουλευτές, που με την ψήφο τους συνέβαλαν, στο να στερηθούν οι Δήμοι της χώρας μας, κάποιες από τις υπηρεσίες τους, κατά παράβαση του άρθρου 103 του Συντάγματος, όπου αναφέρεται το αυτοδιοίκητο.

Λυπούμεθα, ειλικρινά, αφού για μία ακόμη φορά, η Κεντρική Διοίκηση και το αθηνοκεντρικό κράτος, συνεχίζει να αντιμετωπίζει απαξιωτικά και εκδικητικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τους Δήμους , ειδικά σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς και με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, όπου οι δήμοι προσπαθούν με τις υπηρεσίες τους και τις δομές τους να στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το κοινωνικό σύνολο.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το πολυνομοσχέδιο- παρά τις εκκλήσεις μας για το αντίθετο- και χωρίς να έχουν προσφέρει ούτε μία θέση εργασίας, σ’αυτήν τη παραλυμένη ακριτική περιοχή του Βορείου Αιγαίου, δεν έχουν το δικαίωμα με τη ψήφο τους να στερούν από τον τόπο μας δεκάδες θέσεις εργασίας και να ωθούν τόσους νέους και οικογενειάρχες στην ανεργία.

Ιδιαίτερα για την ευαίσθητη και προβληματική περιοχή μας, ως Βόρειο Αιγαίο, όταν κανένας από αυτούς δεν έχει εμποδίσει την ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών, στερώντας από τους κατοίκους των νησιών μας τις μετακινήσεις τους από και προς το κέντρο, με τις όποιες επιπτώσεις έχει αυτό και στον τουρισμό, δεν μπορούν να ψηφίζουν μέτρα που απομονώνουν και μαραζώνουν την ύπαιθρο.

Η Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου, ξεκινάει από σήμερα, όλες τις απαραίτητες προσπάθειες, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε., για να ακυρωθούν οι συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις, κάνοντας προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο.

Αλήθεια, που εφαρμόστηκε η διάταξη του Συντάγματος, η οποία αναφέρει, οτι για κάθε νόμο που ψηφίζεται, θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’όψιν η νησιωτική ιδιαιτερότητα;

Κλείνοντας, επισημαίνουμε οτι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα νόμιμα για τα νησιά μας, γνωρίζοντας οτι αυτοί που ψήφισαν τα συγκεκριμένα μέτρα, θα κριθούν από τους πολίτες των ακριτικών νησιών μας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου

Λαμπρινούδης Πολύδωρος

Δήμαρχος Χίου